Oсмеси за нови почетак, реновирана кућа породице Бећирај!

Последња породица коју је наша организација помогла у 2019. години била је породица Бећирај из Малог Пожаревца. Неусловна кућа, влага и пољски тоалет – само су ружна прошлост за ову породицу!


Породица Бећирај током прве посете

Дечији граја и позитивна енергија која нас је дочекала, најбољи су показатељ да су за породицу Бећирај стигли бољи дани. Њихове тежње и снови да имају нормалне услове за живот коначно су се остварили.



Најмлађи чланови породице Бећирај током прве посете, када породица није имала купатило.

Подсетимо, породицу чине прадеда Фуат који је давно дошао из Драгаша код Призрена, деда Слађан који је, нажалост, у затвору, отац Александар, мајка Надица и деца Немања (10), Јелена (7), Јована (5), Илија (4), Лазар (4), Матеја (2) и Милан (2). Живе од дечијег додатка, једне пензије и Александрове минималне плате.



Хуманитарна организација Срби за Србе породици Бећирај довела је воду у кућу, адаптирала три просторије (једну на доњем и две на горњем спрату), урадила купатило у једној од незавршених соба, спровела електроинсталације на оба спрата, заменила столарију, кухињу, купила три дупла кревета и шест душека. Укупна вредност помоћи износи 1.148.380 динара.


Захваљујемо се свима који су помогли нашој породици. Деца су веома срећна што имају нове собе и купатило – рекла нам је мајка Надица.



Хуманитарна организација Срби за Србе и у 2020. години наставља са хуманитарним радом, па позивамо све донаторе да наставе да нас прате и, у складу са својим могућностима, подрже заједничку борбу за боље сутра угрожених породица.

Рачуни и потврде финансиране помоћи