Осмочлана породица Макера из Љубиња усељена у нову кућу – Херцеговино, буди поносна! (видео)

Током наше славне историје па до данашњих дана, више пута смо се увјерили у то да народ расијан по херцеговачкој голети никада не одустаје од помоћи својим сународницима! Тако је било и овај пут када смо уз помоћ хиљаде хуманитараца уселили осмочлану породицу Макера из Љубиња у нову, властиту кућу!

Некад и сад


Нашу прву посјету завршили смо мислима „Ништа није вриједније за дијете неголи мјесто које може назвати домом.“ За нешто више од годину дана, заједничком снагом успјели смо завршити један од највећих пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе у Републици Српској и испунити највећу жељу ове породице – властити дом, сопствено огњиште!

Изграђена кућа је пространа, опремљена новим стварима, собама за дјечаке и радним столовима те ће бити угодан и топао дом овој вишечланој породици која ће, даће Бог, остати здрава, поштена и вјерујућа. Иако је Љубиње, а и Херцеговина уопште, у позамашном минусу са природним прираштајем, код наших Макера, синова за одбојкашки тим. И баш као у одбојци, свако има своју улогу. Отац Гојко и мајка Душица својим тимом изврсно руководе, а дјечаци Милан (17), Милош (16),  Миљан (14), Милија (12), Михаило (10) и Милидраг (3) служе им на понос.

Некад и сад

Бура емоција је преплавила све присутне на усељењу, био је то заиста прави доживљај за памћење.


Најрадоснији дан ми је био кад сам родила своју дјецу, а ово је други најсрећнији у животу. Моје сузе говоре колико нам значи да послије 17 година улазимо у свој дом казала је кроз сузе радоснице мајка Душица обгрљена својим дјечацима.

Као и скоро свака породица са наших простора, у овим мутним временима, и ова је заокупљена борбом за боље сутра. Макере  нису могле саме и одједном издвојити новац да обезбиједе нову кући али ми смо им притекли у помоћ! Укупна вриједност помоћи износи 120.757 КМ, од чега је у току 2022. године утрошено 52.866 КМ и то на плаћање грађевинских радова и грађевинског материјала, те на куповину намјештаја (лежај, кревет на спрат два комада, четири душека, два кревета самца, клуб сто, регал и кухињски елементи) и бијеле технике (уградна плоча, уградни шпорет и напа), док смо у току 2021. године утрошили 67.891 КМ.

У току радова и сад

Армија хуманитараца широм свијета доказала је колико цијени и поштује величанствен примјер борбе, вјере и наде ове породице. Хвала вам!