Осморо малих Мијовића из Прибојске бање коначно има све што је потребно за нормално детињство!

На југозападу Србије, у централном делу општине Прибој, на заравни изнад десне стране обале реке Лим, налази се једно од значајнијих бањских термоминералних лежишта. Прибојска бања, са нешто мање од 3.000 становника поред својих лепота, може да се похвали и једним домом који је пун деце!

Велика радост у дому породице Мијовић почела је пре неколико месеци када је мајка Ивана родила осмо дете – Немању, а заокружена је када су грађевински радови на њиховом породичном дому успешно завршени!

Како нам је речено, у знак захвалности, мали Немања добио је име по члану наше организације Немањи Мељанцу

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је урадила бетонску плочу изнад дела објекта, дозидала две собе. Постављен је нов кров, оџак, олуци, направљене су степенице које воде у поткровље, постављена је заштитна ограда на степеништу, адаптирано купатило, ходник, собе на доњем спрату, као и две нове собе у поткровљу. Постављена су врата и прозори, а од покућства купљена су два кревета на спрат четири душека, два лежаја, два гардеробера. Вредност помоћи износи 2.159.775 динара.

Некад и сад

Подсетимо, током прве посете сазнали смо од оца Миломира да је за стварање многочлане породице добио аманет од деде, а добри људи широм света успели су да подрже ову породицу и омогуће им нормалне услове за живот. Маја (13), Милисав (12), Сузана (10), Невена (7), Милица (5), Лазар (3) и Стоја (2) у својим новим собама поздрављају све донаторе који су им остварили дечије снове!

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се Београђанима који су донације уплаћивали путем Инфостан хуманитарних уплатница чиме је прикупљено довољно средстава да се акција успешно спроведе. Позивамо све заинтересоване добротворе да наставе са хуманитарним радом како бисмо наставили да помажемо најугроженијим породицама широм Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи