Палачинка журка – већа и боља него икад!

У недељу, 13. маја, Хуманитарна организација Срби за Србе Канада је била домаћин своје 5. годишње Палачинка журке. Српски Центар у Мисисаги је и ове године отворио врата за ову добротворну забаву, где се окупило преко 300 гостију да уживају свеже припремљене палачинке. Направљено је око 1400 палачинки, које су нестале у року од сат и по! Тражила се палачинка више! Скупљено је $8,105.45 д0нација за породицу Лујанов из села Добрица, општина Алибунар, Србија.

Ова породица броји седморо деце, који живе у изузетно лошим условима, у кући старој преко 200 година, која прети да се сруши у наредној олуји.

Хуманитарна организација Срби за Србе Канада је пресрећна што је окружена са толико добрих и великодушних људи и волонтера и жели да се захвали:

– Управном одбору црквене корпорације при Храму сабора свих српских светитеља у Мисисаги и Колу српских сестара на употреби Српског Центра и кухиње

Свим волонтерима у кухињи, који су радили од 7:00 ујутро на припремању палачинки

Женама које су направиле палачинке код куће и донеле као свој допринос

Омладини која је служила палачинке и деци која су очистила салу

Водитељу програма и техничком стручњаку – Бојану Радуловићу

– Фотографу Алексу Бркићу

Марији Шестић, која је дошла рано ујутро да очисти салу

– Нашим члановима и пријатељима из Виндзора, Нијагариних Водопада и Хамилтона, који су дошли да дају своју подршку акцији

– Српским медијима: Вести (Горана Глигоревић), Новине (Ивана Ђорђевић), РТС (Бранка Дикановић) и Српска Торонто ТВ (Милан Чобанов)

– Многим људима који су дошли да пробају палачинке и великодушно подржали акцију својим донацијама.

Невероватно велики одзив гостију и позитивна енергија на Палачинка журци су дошли као признање за дугогодишњи рад, који мотивише управни одбор СЗС Канаде да настави борбу за српске породице на Балкану још јаче и боље.

Ове године у управни одбор су ушли нови чланови Немања Пјанић и Милош Костић и већ увелико раде на планирању спортско-хуманитарног турнира Одбојка из Блока, који ће бити одржан у Торонту 2. јуна. За више информација посетите www.serbsforserbs.ca

Срби за Србе вас позивају да постанете део велике СЗС фамилије. Ако свако од нас уради мало, заједно можемо помоћи многима. Само удружени ћемо имати снагу и моћ да досегнемо до сваке српске породице и да им омогућимо боље сутра. Хвала од срца! Живели!