Палачинке из блока у манастиру Клисина

Ако је Република Српска највећи Бастион Српства, а уједно и један од најјачих бастиона наше организације, а град Приједор највећи бастион унутар Републике Српске, питамо се онда која је то сила која вуче нашу екипу из тог града и даје им снагу за све досадашње акције и да ли град Приједор има свој бастион?! Није потребно много да загребемо и да видимо да је то манастир Клисина, који се налази на петнаестак километара од Приједора, на путу према Санском Мосту.

Манастир Клисина је посвећен светој великомученици Марини, у народу познатијој као Огњена Марија и настао је на остацима средњевјековног манастира, а званично је проглашен манастиром 1. јануара 1998. године.
Братство манастира тренутно сачињавају три монаха и два искушеника, а од братства, као и од вјерног народа који долази у манастир, смо уз благослов, небројено пута до сада добијали и огромну помоћ за наш хуманитарни рад.

Такође и велики број чланова наше организације је индивидуално помагао сам манастир чија изградња је још увијек у току и која ће засигурно трајати још дуго, настојећи и на тај начин да изградимо још једну задужбину, чиме је продубљен овај однос између братства и његове пастве и чланова организације.

Да подсјетимо, игуман манастира Василије са својим братством већ традиционално отвара хуманитарни турнир Тројка из блока у Приједору, а у манастиру се већ дуго времена налази и донаторска кутија у којој се сакупљају донације за потребе наше организације. Морамо да споменемо и то да смо Славу наше организације Светог Василија Острошког ове године саборно прославили у манастиру Клисина.

Зато, када смо овај пут замолили да пред почетак Божићног поста уприличимо покладе, у виду организовања хуманитарних палачинки, још једном смо наишли на отворена врата. И још једном је било величанствено.

Заиста велики број вјерника се окупио на недјељној Литургији, тако да су након Литургије трпезарија и сав расположиви простор за сједење били попуњени, а ни финансијски моменат саме акције није био занемарив па је тај дан 24. новембра прикупљено: 784,80 КМ и које ће бити утрошене за помоћ породици Радловић из Приједора којој градимо један спрат куће.

На самом крају још једном ћемо исказати велику завалност братсву Манастира и вјерницима који су дошли и подржали акцију, али и који подржавају наш рад већ годинама, те овим путем позвати све донаторе наше организације да дођу и посјете сам манастир и увјере се у благодат која се пројављује на овом мјесту. Мјеста има довољно за све који се одлуче на једно овакво поклоничко путовање.

Како радили тако нам Бог помогао!