У посјети породици Радловић у Приједору

У приједорском насељу Врбице наилазимо на још једну тешку животну причу и то овај пут животну причу самохране мајке Радане Радловић која сама подиже своје троје дјеце, кћерке Андреу (17) и Ену (7) и сина Николу (10).

Мајка се, због проблема са алкохолом, прије неколико година развела од мужа и са дјецом и надом у боље почела нови живот у кући у којој тренутно живе.

Од редовних прихода породица тренутно остварује једино 105 КМ дјечијег додатка. Такође, морамо и да похвалимо најстарију кћерку Андреу која је због добрих оцјена у школи успјела да оствари стипендију и која им у многоме олакшава живот и одрастање. А приликом наше посјете мајка Радана је била незапослена и у исчекивању посла, па се надамо да ће након наше посјете и ствари и на овом пољу кренути набоље.

И овај пут ће звучати као да се стално понављамо током ове године, али и породици Радловић у овом тренутку је најпотребнија санација и проширење тренутног животног простора. Нажалост, и њихова кућа је, као и већина кућа са којима се срећемо, због мањка средстава приликом грађења урађена са доста недостатака. А обзиром да и дјеца расту ствара се и потреба за додатним животним простором, јер тренутно, мајка са двоје најмлађе дјеце спава у једној соби у приземљу куће, док су за најстарију кћерку прије неколико мјесеци успјели да на спрату куће, импровизују једну собу.

Тако да је план наше хуманитарне организације за помоћ породици Радловић прије свега замјена подова и уградња хидроизолације у постојеће двије собе у приземљу куће, како би спријечили да влага настави да се шири и уништава кућу. Друга фаза радова обухватиће уређење спрата куће и изградњу и опремање двије дјечије собе на истом, како би дјеца добила што већи простор за живот.

Сличан пројекат помоћи који смо ове године урадили и за породицу Новак из Брчког.

А да би и овај пројекат успјешно спровели до краја биће потребна опет значајна средства у износу од око 17.000 КМ. Екипа наших волонтера из Приједора ће покушати да обезбиједи највећи дио средстава и помогне својим суграђанима путем турнира Тројка из блока. Но биће им потребна помоћ, па позивамо и остале да се прикључе. Начина је много, а свакако најлакши је позивом на број: 17763 путем које се донирају 2 КМ (важи за Републику Српску и Федерацију БиХ) или у Србији слањем СМС поруке на број: 7763 или путем наше донатроске платформе.

И зато нема изговора, хајде да још једном заједничким снагама испишемо још једну лијепу причу и бар на овај начин омогућимо лакши живот и одрастање ове дјеце, јер како волимо да кажемо:ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!