Вриједна помоћ за породицу Новак (видео)

Удруженим снагама наше двије екипе волонтера из Брчког и Бијељине, који су путем турнира Тројка из блока сакупљали средства, помогнута је породица Новак која се живи у мјесту Брезово поље које се налази на половини пута између ова два града.

Самохрана мајка Диана подиже своје петоро дјеце: Илија (14), Нађа (10), Давор (8), Алексеј (4) и Никодима (2) и била јој је потребна наша помоћ. Замолила нас је да уколико смо у могућности на спрату куће који је недовршен, обезбиједимо двије собе како би дјечаци имали свој одвојен простор.

У току прве посете породици Новак

На први поглед не тако компликован подухват са наше стране, али прво се морало приступити реновирању појединих дијелова куће. Па смо тако прво подашчали кровну конструкцију и опшили је олуцима, а спрат куће који није био изграђен преградили зидовима. Даље, замијенили смо комплетну столарију на кући која је већ била пропала и поставили нову, а породици смо оспособили и купатило уградњом лавабоа и бојлера и породица је по први пут добила топлу воду у кући. Додатно, око куће смо урадили и стазу како би спријечили да се влага увлачи у зидове.

На самом крају изградили смо двије дјечије собе и комплет опремили намјештајем и слободно можемо да кажемо да је заиста вриједна помоћ стигла код Новака, а укупна вриједност радова износи: 15.283,27 КМ.

Надамо се да ћемо фотографијама бар мало приближити срећу у дому Новака која је стигла након наше посјете и које остављамо у њиховом новом дому, а ми морамо да наставимо даље. У току 2019. године у плану је да помогнемо 200 породица, а такође у нашим евиденцијама тренутно имамо више од 700 породица кој чекају наш обилазак и помоћ.

Због тога нам је потребна ваша помоћ. Најлакши начин да се укључите у борбу биће путем турнира „Тројка из блока” које су и за ову годину најављене у на главним градским трговима у Бијељини 10. августа и Брчком 11. августа, а планирано је да сва скупљена средства усмјеримо за помоћ породицама Шарић и Гаврић. И зато дођи, укључи се и подржи – заједно мијењамо свијет на боље!

Рачуни и потврде финансиране помоћи