„Пао нам је камен са срца” – помогнута породица Павловић из Дољана

Увек је милина када имате прилику да се упознате са једном тако вредном и сложном породицом као што су то Павловићи из места Дољани, које се налази недалеко од нашег древног манастира Сопоћани.Заиста, прелепи пејзажи окружују имање Павловића. Шуме, ливаде, потоци, па уз то још када се дода и близина једне такве светиње, једноставно крајолик који се само пожелети може. Нажалост, није све тако сјајно као што изгледа. Несавесним поступањем одређених људи, како према природи, тако и према становницима овог краја, најугроженија била je породица Павловић. Oдрађени су неплански отпусти воде који су у више наврата плавили њихово имање, а чак је начињена и материјална штета у самој кући.

То је оно што су нам Павловићи изнели као један од горућих проблема приликом наше прве посете. С обзиром да су се обраћали надлежним институцијама у више наврата и да није било решења на видику до момента реализације наше помоћи, одлучили смо се да део намењених средстава искористимо како би се направио ископ за одвод те воде и привремено решила ова ситуација која је угрожавала њихово домаћинство. Ипак, главни део помоћи за вредне Павловиће, којих је, да подсетимо, у домаћинству седморо: отац Иван, мајка Иванка, Иванов брат Милан и деца Немања (18), Ненад (18), Милена (15) и Јана (12), огледао се у набавци и монтажи пластеника од 160 м².

Ово ће за вредне Павловиће представљати изузетну помоћ, јер је у плану да пластеник користе за узгој различитих сорти поврћа, превасходно за своје потребе, а како су нам пренели и део би продавали ако се за то укаже прилика и потреба. Вредност радова и испоручене помоћи износи 217.824 динара.


Иако је вредносно доста мања помоћ која се односи на ископ за одвод воде, више нам је пао камен са срца због тога, без обзира што је то привремено решење, јер сада нећемо бринути да ће кућа опет бити поплављена. Свакако се радујемо и пластенику, јер нам пружа доста могућности за узгајање поврћа – рекао нам је отац Иван.

Када је вредна, радна и сложна породица, лако је и нама да одрадимо наш део посла. Свакако, ситуације нису увек идеалне у том погледу и различити проблеми муче породице са којима се сусрећемо у овој нашој добротворној мисији. Без обзира на све, наставићемо да се трудимо да помажемо како оне који су вредни и радни, тако и оне којима је потребан другачији вид помоћи, а све са циљем да ће пружена помоћ позитивно деловати како на родитеље, тако и на децу и да ће их мотивисати да се јаче и енергичније (из)боре са ситуацијом у којој се налазе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи