Пет милиона корака ка бољој будућности угрожених породица! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је од новембра 2005. до августа 2020. године 5 милиона евра донација којима је у претходних 15 година обезбеђена вредна помоћ за преко 2.600 социјално угрожених породица које заједно броје више од 13.500 деце широм Балкана.

Од првог милионског корака за који је било потребно скоро девет година, до петог који је дошао за нешто више од девет месеци, Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је да корача ка постављеном циљу – да свако српско дете има нормалне услове за живот!

Уз слоган – Деца су наша будућност, ка заједничком циљу кренуло је и преко 30.000 донатора из Србије, региона и света који неуморно, из месеца у месец, допремају вредну хуманитарну, материјалну и економску помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана.


Захваљујући оваквој подршци из целог света, велики број породица данас живи у својим топлим домовима, деца спавају у новим креветима, имају купатила, белу технику, струју, воду, кровови више не прокишњавају. Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или компјутер. Створени су услови за правилан психо-физички развој неколико хиљада деце, што на најбољи начин показује значај хуманитарне мисије коју смо покренули.

Некад и сад – породица Тодоровић

Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, амбулантама, породилиштима и болницама, вртићима, основним и средњим школама, сеоским заједницама и другим институцијама које су намењене већем броју људи, посебно у срединама где је опстанак српског народа доведен у питање. Такође, помогли смо логистички и на друге начине реализацију и многих других акција чија вредност премашује више стотина хиљада евра.

Некад и сад – Данијел Стојилковић

Поред Србије, организација прикупља донације и спроводи своје активности кроз званично регистроване огранке у Рeпублици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Норвешкој, Шведској, САД-у и Канади, уз организована представништва организације у Аустралији, Mалти, Кини, Кувајту и Катару. Поред ових земаља, приложници Хуманитарне организације Срби за Србе помажу рад организације из још преко тридесет других држава широм света, у којима постоје српске заједнице.

Некад и сад – кућа породице Петровић

Кроз највећи спортско-хуманитарни пројекат Тројка из блока, разних спортских „из блокаˮ манифестација, окупљања, донаторских вечери, дружења и промоција, успели смо да у последњих осам година обезбедимо стотине хиљада евра донација за директну помоћ онима којима је то најпотребније.

На свом званичном сајту организација свакодневно ажурира листе донатора, јавно приказује стање на банковним рачунима свих огранака и поставља детаљне извештаје о породицама које су добиле помоћ, праћене скенираним рачунима о утрошеним донацијама, фото и видео материјалом.

Некад и сад – кућа породице Драгићевић

За свој досадашњи добротворни рад, организација је одликована Орденом Светог Саве на Видовдан 2015. године од стране Српске Православне Цркве у манастиру Грачаница на Косову и Метохији, Орденом Епархије Горњокарловачке 2016. године у манастиру Комоговина у Крајини, Орден Крст милосрђа Републике Српске 2018. године и Награде града Београда за Херојско дело исте године.

Хуманитарна организација Срби за Србе заједно ће са сродним организацијама, српским заједницама, Српском Православном Црквом, медијима и бројним донаторима и пријатељима широм света наставити са вредним хуманитарним радом за добробит социјално угрожених породица и њихове деце широм Балкана. Желимо да у наредних десет година кроз нашу организацију, окупимо преко 100.000 донатора широм света, како бисмо заједничким снагама мењали животе угрожених породица и њихове деце набоље!

Некад и сад – кућа породице Kojoвић

На крају, упућујемо захвалност свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе који су у последњих 15 година новчаним прилозима, слободним временом, братољубљем и добротољубљем изградили поверење у заједнички добротворни рад, који је на најлепши начин крунисан за добробит наше деце. Позивамо све да наставимо даље јер је још више породица које са надом чекају на нашу братску руку помоћи!