Пикадо турнир у Берлину

Активности Хуманитарне организације Срби за Србе почињу да узимају маха и у северном делу Немачке. Расте свест нашег народа у расејању о потреби да се личним ангажовањем морално и материјално помогну угрожене српске породице са више деце. После успешне акције под називом “Палачинка журка”, одржане на имању храма Васкрсења Христовог прошлог септембра, Срби у Берлину су се окупили поново, овога пута на пикадо турниру.


По угледу на акције те врсте, организоване широм матице и осталих делова света где Срби живе, 10. фебруара, у Cafe Lounge бару на адреси Osloer Str. 83, организован је хуманитарни пикадо турнир. Окупљање и пријављивање такмичара почело је од 19 часова. Пријављено је 12 учесника турнира, који су затим подељени у две групе по 6. После три круга, дошло се до два кандидата за полуфинале. Душко је однео победу над Исидором. Победник је као награду добио прилику да одабере мајицу из бутика наше организације.

Учесници узраста од 12 до 50 година, играли су пикадо са пуно ентузијазма. Турнир се одвијао уз дружење, понеку шалу и послужење које су вредне маме младих волонтера припремиле за окупљене.

Као и током претходне акције, турниру су присуствовали представници СзС Немачка из Нирнберга, увек спремни да подрже и помогну нове хуманитарне подухвате широм Немачке. Овом приликом је прикупљено 240 евра за помоћ вишедетним породицама.

Турнир је завршен око поноћи. Учесници су се разишли у добром расположењу и са решеношћу да се што скорије и по могућству ширих размера организује ново окупљање са тако племенитим циљем.


Из Берлина порука гласи: Нема предаје!