По други пут стижу срећне вести од породице Ристић. У Јаниној Води завршена кућа и другом брату!

Недуго након завршетка куће Слободану Ристићу и радости која се речима није могла описати, и други брат Сретен имао је разлога за велико славље. У малом засеоку Јанинa Водa, које се налази на пет километара од Обилића на Косову и Метохији успешно је завршена изградња још једне куће!

Сретен и Бранкица са Кристином (13), Лазаром (10) и Николом (8) живели су у двa хладна и мемљива собичка, односно подрумском делу куће коју никако нису успевали да заврше. „Једина кућа у селу без крова” – како су нас током прве посете упутили да бисмо их лакше пронашли – данас је једна од најлепших у селу!

У великој хуманитарној акцији за помоћ овој породици, поред наше организације, учешће су узели и дародавци из следећих организација и удружења: Сви за Космет, Фондација Делије, Србско Сабрање Баштионик Бањалука, Привремени орган Општине Звечан, фирма Рад 028 из Звечана, италијанска организација Love Revolution. Ристићима је завршена изградња куће, одрађена изолација и извршена набавка покућства и беле технике.

Једна до друге, нове куће породице Ристић сведоче о борби свих организација које помажу на Косову и Метохији да се Србима омогуће нормални услови за живот

Хуманитарна организација Срби за Србе донирала је грађевински материјал за завршетак куће у износу од 10.000 евра.
Сада, захваљујући Вама, ова породица добила је прилику да свој дом доврши, да га утопли, не само његовим опремањем, већ и својом љубављу која их је и одржала. Много је породица којима сте вратили осмех на лице, пружили наду и ојачали веру да борба није узалудна, да оно што дуго чекамо буде најслађе када се оствари – рекли су нам у писму захвалности представници Епархијске добротворне организације Мајка девет Југовића, који су логистички помогли да акција буде успешно реализована.

Током завршне посете добили смо захвалницу коју нам је уручила мајка Бранкица

И ове године, упркос свим проблемима изазваних корона вирусом, наша организација наставила је хуманитарни рад на Косову и Метохији. Поред редовних акција, организоване су и велике акције помоћи у виду реновирања, адаптације и изградње нових кућа за неколико угрожених породица. Позивамо све донаторе да и у новој години подрже наш рад у јужној српској покрајини како бисмо помогли још већи број породица!

Термоелектрана у Обилићу

Рачуни и потврде финансиране помоћи