Ова радост не може се речима исказати – саграђена још једна кућа на Косову и Метохији!

Радови на новој кући породице Ристић из Јанине Воде успешно су завршени! Подсетимо, радови су започети у току 2019. године, али су због неповољних временских услова настављени након зиме и ванредног стања изазваног корона вирусом (COVID-19).

Ристићи током прве посете испред старе куће

Велика радост, каквa скоро није виђена, обасјала је ово мало село, па нам је остало само да се прикључимо слављеничкој атмосфери и забележимо усељење породице Ристић у свој нови дом!


Као што смо вам рекли прошлог пута, до пре само неколико месеци живели смо у катастрофалним условима, без купатила, а имали смо проблема и са мишевима који су стално улазили у кућу. Данас је најсрећнији дан за све нас јер коначно имамо нормалне услове за живот – рекла нам је усхићеним гласом мајка Зорица.

Ристићи у старој кући

Подсетимо, породицу поред мајке Зорице чине отац Слободан и деца – Андријана (13), Николина (9), Станко (7) и Драгана (2). Ристићи су живели у кући од дрвета и блата, без купатила. Док мајка брине о четворо деце, отац ради у Електропривреди Обилић, али посла, нажалост, нема увек, па већи део године не прима пун износ плате. Обрађују и доста земље, а држе и три краве, два телета, три крмаче, 11 прасића, 30 кокошака, као и 33 голуба.


Хвала вашим донаторима што су нам омогућили боље услове живота и учврстили нашу жељу да опстанемо и останемо на Косову и Метохији. Деца се радују новој кући, поготову дечијим собама и купатилу – рекао нам је отац Зоран.

Кухиња – некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе, уз помоћ својих донатора, породици Ристић је изградила и опремила кућу. Укупна вредност помоћи износи 23.000 евра.


Радост и захвалност коју смо видели приликом усељења породице Ристић речима се не могу исказати. Ово је пета кућа на Косову и Метохији коју је наша организација изградила из темеља. Ми ћемо и у овој години наставити са изградњом и реновирањем кућа угроженим породицама у нашој јужној покрајини, па позивамо све донаторе да нам се придруже како би обрадовали још породица – рекао нам је Ђорђе Бојовић, члан организације Срби за Србе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи