„Сваког дана, чим устанемо, поносно гледамо у нашу нову кућуˮ – радови на новој кући породице Ристић настављају се после зиме

Радови на трећој кући коју је организација Срби за Србе изградила на Косову и Метохији у току 2019. године полако се приводи крају. Ипак, због доласка зиме и неповољних временских услова, наставак радова се очекује чим временски услови то дозволе.

Подсетимо, породица Ристић живи у Јаниној Води код Обилића. Породицу чине Слободан, Зорица, Андријана (12), Николина (8), Станко (6) и Драгана (1). Ристићи су живели у кући од дрвета и блата, без купатила. Док мајка брине о четворо деце, отац ради у Електропривреди Обилић, али посла, нажалост, нема увек, па већи део године не прима пун износ плате. Обрађују и доста земље, а држе и три краве, два телета, три крмаче, 11 прасића, 30 кокошака, као и 33 голуба.


Толико се све брзо издешавало. До пре само неколико месеци живели смо у катастрофалним условима, без купатила, а имали смо проблема и са мишевима који су стално улазили у кућу. Сада сваког дана, чим устанемо, поносно гледамо у нашу нову кућу – рекла нам је мајка Зорица.

Добрa атмосферa, коју затичемо овога пута у дому породице Ристић, посебно се одражава на лицима троје најстарије деце, који нам показују унутрашњост куће, са пропратним коментарима која је чија соба, и како ће кућа изгледати кад се заврши.


Још један велики пројекат на Косову и Метохији је у току и ми смо веома задовољни што видимо да су груби радови скоро приведени крају. Остаје нам да, чим се побољшају временски услови, завршимо изградњу куће и уселимо породицу. Хвала свим донаторима на великом одзиву, ово је веома битна акција за опстанак српског народа на Косову и Метохији јер се ради о стратешки важном селу – рекао је Ђорђе Бојовић, члан УО Х.О. Срби за Србе.

 

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи