Почели радови код породице Вучен из Шипова

Крајем године започели смо и радове код породице Вучен из Шипова, који су, нажалост, због доласка хладнијег времена морали бити обустављени. Али уз Божју помоћ остало је још мало и надамо се већ на прољеће да ћемо породицу уселити у нову кућу.

Акција која је покренула велики број наших сународника, као и становника Шипова који су за акцију помоћи организовали Фолклор из блока, те сав приход од улазница са фудбалске утакмице ФК Горица намијенили за акцију, кренула је у своју реализацију.

Породицу Вучен чине родитељи Илија и Драгана и њихових петоро петоро дјеце: Милица (15), Ивана (13), Тамара (11), Марко (9) и Јована (5). Породица живи у мјесту Пљева код Шипова и тренутно живе у старој кући, а прије неколико година, својим средствима започели су градњу нове куће на имању. Радом и својим средствима и наравно уз кредитно задужење, успјели су да кућу колико-толико приведу крају и кућу „ставе под кров”, а ми смо се обавезали да је завршимо и породицу уселимо у њу.

Прво смо кућу затворили са вањском столаријом и урађени су подови и зидови, који очекују своју финалну фазу – кречење и постављање ламината. Урађено је и купатило коме недостају још санитарије. Додатно, исплатили смо сав намјештај (два ормара, трпезаријски сто, седам столица, кухиња, клуб сто, кревет са душеком и радни сто) и бијелу технику (веш машина, шпорет на дрва и замрзивач) што ће бити испоручено након завршетка радова, те обезбиједили прикључак на електродистрибуциону мрежу, а утрошена су средства у износу од 31.935,11 КМ.

Ту смо стали за сада и једва чекамо долазак љепшег времена да бисмо наставили. Није потребно још много и надамо се да ће до краја марта породица уселити у кућу и да ће Васкрс, као наш највећи празник прославити у њој!

Рачуни и потврде финансиране помоћи