Помоћ стигла и за Миловановиће код Обреновца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком године породицу Миловановић која живи у селу Љубинић крај Обреновца. Самохрани отац Саша подиже петоро деце! Јелена (11), Милица (10), Стефан (8), Лука (6) и Урош (4) живе у кући пуној љубави у дивном селу и проводе дане у игри, дружењу, али и у бригама које им живот доноси.


Овцама и јагњићима највише су се обрадовили најмлађи

Собе за девојчице и за дечаке

Без дечијег додатка и са ретким очевим примањима, проблеми не могу остати сакривени од деце. Велика породица храброг оца Саше имала је много жеља и много свакодневних проблема који су захтевали хитно решавање. Добри људи већ су им помагали у прошлости, а сада је дошао ред и на Хуманитарну организацију Срби за Србе. Уз помоћ много донатора из целог света организована је велика кампања за Миловановиће и скупљена су значајна средства!

Синови и ћеркице помагаће тати око дрва, јер ће новом моторном тестером домаћин моћи да додатно заради за породицу

Поносни тата Саша

Уз помоћ турнира Тројка из блока који је одржан крајем априла у Обреновцу  и уз донацију Општине Обреновац од 150.000 динара створени су услови да се из корена промени живот ове породице! Много је било њихових жеља, а посебно је све одушевила снажна воља оца Саше да ради и да хлебом храни породицу и да учествује у самим радовима колико може и зна. За његове вредне руке никад није доста посла, па смо се потрудили да му обезбедимо све што му је потребно.

Нова кухиња и бела техника у дому Миловановића

Купатило које је коначно добило воду и може да се користи

За почетак купљена је моторна тестера и 5 оваца, а онда се прешло на озбиљније подухвате. Одрађени су комплетни водовод и канализација до куће, сређена комплетна дечија соба, одрађени грађевински радови у ходнику и кухињи, на дечијој соби промењен је прозор, а одрађена је и струја у дечијој соби, ходнику и уземљење куће. Постављене су плочице у ходнику и кухињи и ламинат у дечијој и дневној соби. Купљена су улазна врата за нови почетак у реновираној кући Миловановића. Купљен је намештај за дечију собу: кревет на спрат, кревет, ормар, сто и столица, а купљени су и прекопотребни електрични шпорет, фрижидер и веш машина. Укупна вредност обезбеђене помоћи износи 604.766 динара.

Срби за Србе са породицом Миловановић

Толико тога, а све захваљујући нашим донаторима из целог света. Породица Миловановић све нас је одушевила снагом воље и добрим расположењем које влада код њих, а сада смо и ми сви заједно њих одушевили и потпуно им променили живот! Толико тога смо им донирали, а они ће толико тога због тога створити – отац ће имати моторну тестеру да ради, овце ће давати млеко, сир и кајмак, собе ће бити топлије, цела кућа веома лепа и уредна…

Икона Богородице Тројеручице – дар манастира Хиландар

Јелена и Стефан са својим љубимцима

Свануо је нови дан за породицу Миловановић, дан који доноси много наде, дан који ће они памтити као СРБИ ЗА СРБЕ! Хвала свима који су учествовали у овом пројекту! Наставите да редовно донирате у складу са својим могућностима како бисмо променили живот за још много породица!

РАЧУНИ И ПОТВРДЕ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ЗА ПОРОДИЦУ МИЛОВАНОВАНОВИЋ ИЗ ОБРЕНОВАЦА