Штала и крава са телетом за Туфегџиће

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком марта породицу Туфегџић у селу Маљевић крај Мионице. Мајка Љубица живи са шесторо деце и са великим болом и трагедијом која је задесила ову велику породицу – у само шест месеци трагично су изгубили оца и најстаријег брата… 11 деце је донедавно живело у великој слози и љубави, са доста проблема, али и доста снаге да их решавају.


Стара штала која је порушена и на њеном месту подигнута је нова штала


Породица Туфегџић испред нове штале

Три кћери су се удале, а онда их је заувек променила несрећна смрта оца и погибија брата… Сада, самохрана мајка Љубица живи са Марком (22), Миленом (20), Живком (19), Милошем (16), Милованом (15) и најмлађим Бојаном (8). Најстарији син Александар (27) живи и ради у Мионици и помаже мајци много слањем новца и на сваки други начин.


У новој штали своје место су нашле овце и козе

Породицу Туфегџић затекли смо у марту у великом болу и великој тишини која их је обузела. Тежак живот на селу постао је ноћна мора након трагичних смрти, али – живот иде даље и живети се мора… Није им било лако да разговарају са нама, а ни да дају одговоре на наша питања. Како да одговоре на питање – шта вам треба, када су изгубили најмилије? Ипак, стрпљиво смо сачекали да се одлуче и размисле шта им је тренутно најпотребније. Када су нам јавили да би волели да реновирају стару, оронулу шталу и да појачају сточни фонд – прешли смо одмах на акцију!


Захваљујући донаторима СРБИ ЗА СРБЕ из целог света, врло брзо су скупљена средства за овај пројекат. Изграђена је потпуно нова штала, изузетног квалитета која ће служити много година, а купљена је и крава са телетом! Укупна вредност уручене помоћи износи 1.069.241 динар.

Срби за Србе са породицом Туфегџић испред нове штале

Породица се много обрадовала, посебно због тога што смо прешли са речи на дела и што су видели да постоји много људи који брину за њих! Нико није остао равнодушан када је сазнао за трагедију и бол с којим живе Туфегџићи и донације су почеле да пристижу са свих страна! Део средстава за помоћ породици Туфегџић обезбеђен је и на меморијалном фудбалском турниру у Земуну.

Највише се обрадовао најмлађи Бојан, и у његово име и у име целе породице захваљујемо се од срца свима који су помогли!

РАЧУНИ И ПОТВРДЕ О КУПЉЕНОЈ ПОМОЋИ ЗА ТУФЕГЏИЋЕ КОД МИОНИЦЕ