Помоћ за породицу Симеуновић код Кокиног Брода

Породица Симеуновић живи у селу Будрига код Кокиног Брода, општина Нова Варош. Са брда на којем се налази њихово село пружа се леп поглед на језеро.

Породицу чине отац Миодраг, мајка Данијела и деца Маријана (17), Христина (14), Срећко (9) и Анђелија (5). Хуманитарна организација Срби за Србе овом приликом им је помогла куповином мањег трактора, четири кревета са душецима, троседа, шпорета на дрва и комбинованог фрижидера. Такође, уређено им је до скоро нефункционално купатило, постављена два прозора и спроведене су водоводоне инсталације за купатило и кухињу. Укупна вредност помоћи је 697.139 динара.

Купатило током наше прве посете Симеуновићима

Испред куће нас је дочекала мала Анђелија са стрицем. Остали укућани, нажалост, нису могли да буду ту. Отац је привремено одсутан. Анђелија је права паметница и имали смо ту част и задовољство да пола сата проведемо у игри са њом.

Симеуновићи иначе немају социјалну помоћ, већ само дечији додатак. Отац је радио у фирми која је под стечајем и месецима није примао плату кад смо их први пут обишли. Сада је код Врања где ради на изградњи аутопута.

Помоћ коју им је пружила организација Срби за Србе сигурно много значи с обзиром да ће напокон имати нешто боље услове за живот. Посебно им је важно купатило где смо урадили врата, прозре, плочице, санитарије и већ поменуте водоводне инсталације.

Симеуновићи су једна од 210 помогнутих породица у 2018. години, а планирамо да уз Божију помоћ и подршку донатора помогнемо још неколико породица широм Рашке областе и у 2019. години.

Рачуни и потврде финансиране помоћи