Помоћ за пострадале у земљотресу стигла и у Републику Српску – грађевински материјал за породицу Пралица из Козарске Дубице

Разорни земљотрес који се десио крајем 2020. године и који је највећим дијелом погодио подручје Баније у Крајини, начинио је значајну штету и у појединим градовима у Републици Српској, а том приликом највише су пострадали градови Костајница и Козарска Дубица.

У склопу акције „Банија није сама”, коју смо покренули одмах након земљотреса, помоћ је у неколико наврата стизала до породица у Крајини (Извјештај 1, Извјештај 2) док смо се у Републици Српској одлучили да помогнемо породицу, или боље речено фамилију Пралица из Козарске  Дубице, обзиром да се ради о двије породице и чак три генерације које живе под истим кровом.

Породицу Пралица чини седам чланова: Александар (45), Недељко (70), Мирјана (66), Нада (52), Сенка (36), Марија (19) и Бењамин (33), а земљотрес им је највећу штету начинио на крову куће. Додуше, ни штета у унутрашњем дијелу куће није била незнатна, али су што властитим средствима, што уз помоћ добрих људи успјели да санирају већи дио уништеног. Но за кров им је ипак недостајало средстава јер се ипак ради о већем трошку.

Овом приликом породица је организовала акцију и ангажовала раднике за радове на крову, док се наша организација у акцију укључила куповином грађевинског материјала. Тако је у току 2022. године успјешно реализована још једна акција помћи, а вриједност акције је износила 12.919,94 КМ.

Захваљујемо се свим нашим донаторима и спонзорима из Козарске Дубице и свим волонтерима овог града на несебичној помоћи и залагању у спровођењу ове акције. Козарска Дубица јесте један од бастиона Хуманитарне организације Срби за Србе и надамо се да смо овом акцијом показали да и ми можемо да притекнемо у помоћ њеним суграђанима када их погоде катастрофе, а редовне акције помоћи вишедјетним породицама у Козарској Дубици ће се наставити и у наредном периоду.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи