Помоћ за Радосављевиће из Обреновца

Хуманитарнa организацијa Срби за Србе помогла је током септембра вишедетну породицу Радосављевић-Милић из насеља Грабовац, општина Обреновац. Чланове породице оца Драгана, мајку Сању и децу Софију (13), Василису (5), Николаја (4), Јована (3) и Лазара (1) посетили смо током јула када је договорена замена дотрајалог крова. Након молбе породице, одлучено је да се изврши и доградња поткровља, како би породица добила више дечијих соба. Укупна вредност помоћи износи 591.556 динара. Средства за ову акцију обезбеђена су од стране Црквено-школске општине Грачаница из Виндзора у Канади која је средином јуна послала помоћ од 60.000 канадских долара.

 Породица Радосављевић у јулу 2016. године

 Породица Радосављевић у септембру 2016. године

Мајка Сања је током рата 1995. године избегла са својом породицом Милић из Бискупије код Книна. Пре ступања у брак са Драганом Радосављевићем, Сања је имала ћерку Софију. Оба родитеља су незапослена, отац ради као молер када успе да нађе посао. Примају социјалну помоћ 19.000 динара и дечији додатак 10.700 динара. Иако су урадили спољну изолацију куће 2013. године, највећи проблем им је представља влага у кући, која се могла видети на свим зидовима и плафонима, а разлог за појаву влаге је био у веома лошем стању читаве кровне конструкције.

 Почетак радова, скидање старог крова

Радови који су извршени на кући породице Радосављевић-Милић су: скидање комплетног крова, дозиђивање поткровља, постављена нова кровна конструкција (грађа, дашчање, цреп), лимарски радови (заштита ластавице и оџака), собе у приземљу премазане масом за уклањање буђи.

 Доградња поткровља

 Постављање нове конструкције

 Постављен цреп на новом крову

 Урађени лимарски радови – заштите ластавице и оџака

 Лазар, Василиса, Јован и Николај на новом поткровљу

 Мајка Сања са децом Софијом, Василисом, Николајем, Јованом и Лазаром у поткровљу где ће породица временом да уреди нове дечије собе

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи