Помогли смо мале Батиниће из Источног Сарајева! (видео)

Када смо средином године у Источном Сарајеву посјетили породицу Батинић, те са дивним малишанима провели квалитетан дан, обећали смо да ћемо се потрудити да им даље дјетињство буде боље и безбрижније. И успјели смо!Отац Љубан, иако незапослен није одустајао те је својих четворо дјеце Ивану (8), Јану (7),  Ивана (5), Јовану (5) и супругу Сњежану успио да одржи на окупу.

Породица живи у кући која је у њиховом власништву и релативно добром стању, али су постојале незаобилазне ставке које би им значајно помогле и које нису могли сами да изнесу.Захваљујући вољи и оптимизму наших волонтера, организовали смо на Палама, нажалост, једину Тројку из блока у Републици Српској у 2020. години, на којој смо прикупили одговарајућа новчана средства, те је ова породица добила помоћ у виду реновирања купатила на оба спрата, замјене вањске столарије на једном спрату (замијењена четири прозора) и постељине за малишане (четири комада).

Наша акција за помоћ породици се прочула надалеко, па су се у акцију укључили чланови хуманитарне организације Оплемени срце из Источног Сарајева, и добри људи из дијаспоре, који су својим хуманим гестом донирали кревете и компјутер и упутили одређену новчану донацију. Укупна вриједност помоћи која је уручена преко наше организације износи 9.284,91 КМ.

Док су наши волонтери обилазили радове који су одрађени, најстарија дјевојчица Ивана показала нам је своја умјетничка дјела рађена од пластелина којима смо били одушевљени. То нам је био само још један знак да је за срећу потребно мало, те да је наша помоћ отишла у праве руке. Организација Срби за Србе заједно са Батинићима захвална је свим донаторима, а позива све хумане људе да нам се придруже и помогну како би нам ова година  била још успјешнија.

Рачуни и потврде финансиране помоћи