Помогнута породица Голубић у Угриновцима

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су четворочлану породицу Голубић из земунског насеља Угриновци. Самохрана мајка Милица подиже троје деце: Љубицу (12 година), Марију (9) и Ђурђицу (5). Недавно су трагично остале без тате, па су три девојчице и мајка једни другима све на свету.

Због добрих људи из целог света, ова породица сада зна да није сасвим сама. Бол који осећају не може ништа да смири, али нешто су лакши ови тешки дани сада када знају да има људи који ће помоћи. Најпотребније у овом тренутку за породицу Голубић је обезбеђено у виду опреме за централно грејање (котао на пелет, радијатори, цеви, вентили…) у вредности од 308.053 динара. Средстава за помоћ породици Голубић прикупљена су кроз хуманитарни пројекат Тројка из блока, одржан 28. априла на теренима КК Младост у Земуну.

Породица Голубић, на жалост, јавности је позната по томе што је глава породице, познати парохијски свештеник Јереј Ратко трагично настрадао приликом радова на обнови храма Светог Ђорђа у Угриновцима. Након ове трагедије која је задесила породицу, добри људи, на челу са Владиком Василијем и верним народом Епархије Сремске, као и новоснованом фондацијом „Отац Ратко“ одлучили су да им поред месечне помоћи која пре свега служи за основне животне потребе и школовање девојчица, подигну и кућу, и тиме реше њихово стамбено питање, које до сада није било решено.

Хуманитарна организација Срби за Србе том приликом је одлучила да се укључи у овај пројекат, и свој допринос је дала куповином опреме за централно грејање, која је породици била јако потребна, како би кућа постала функционална за живот.

Породица Голубић, а поготово мајка Милица, изражавају велику захвалност свим донаторима који су својим донацијама допринели да породица Голубић буде за један велики корак ближа завршетку куће.

Породица Голубић је само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо у 2018. години, па вас овом приликом позивамо да наставите да пратите рад наше и ваше Хуманитарне организације Срби за Србе и укључите се у будуће пројекте, како бисмо остварили зацртани циљ и унели радост у стотине српских домова!

Рачуни и потврде финансиране помоћи