Помогнута породица Јелић из Теслића

Друга породица коју смо помогли у Теслићу 2018. године је породица Јелић из теслићког насеља Ђулићи. Породицу Јелић чине отац Милорад (48) и мајка Слободанка (43) и њихово четворо дјеце Саша (22), Александар (10), Валентина (9) и Јелисавета (7). Заједно са њима у домаћинству живи још и Милорадова мајка Стојанка.

Приликом наше посјете увидјели смо да породици највећи проблем представља неоспособљено купатило, обзиром да не постоји прикључак на водоводну мрежу, па је породица принуђена да користи пољски тоалет. Поред тога кућа није завршена, а због лоше изведених радова, кров на кући је пропао што може да изазове и даље пропадање саме куће.

Због тога смо се одлучили да породици прво поправимо кровну конструкцију, приликом чега је надзидан потпорни дио, комплетно замијењен стари и постављен нови цријеп и кров је опшивен новим олуцима. Након тога, уређено је купатило и уграђен комплетан купатилски намјештај, а уз помоћ општине Теслић која је обезбиједила прикључак на водоводну мрежу, породица је по први пут добила воду у кући.

Завршни радови помоћи породиц Јелић односили су се на малтање и кречење унутрашњих просторија, као и постављање подних облога – плочица и ламината. Додатно, породицу смо помогли и једним новим лежајем, донацијом фирме Интерлигнум из Теслића.

Укупна вриједност испоручене помоћи породици Јелић износила је 3.912,64 КМ, а захвлност дугујемо и Општини Теслић и  Центру за социјални рад из Теслића, као и фирмама Ефект д.о.о., Васелић д.о.о. и Предо Градња д.о.о. из Теслића за донације у виду материјала у вриједности од 1.818,60 КМ.

Иначе, на подручју општине Теслић ове године је планирана помоћ за три породице. Поред породице Јелић, породици Маливојевић је купљена крава, а код породице Тешић је у току завршавање једног спрата куће и усељење у њу. Комплетна средства за помоћ породицама су прикупљена у оквиру хуманитарног турнира Тројка из блока.

Завршетком ових акција завршиће се једна заиста успјешна година за нашу Срби за Србе екипу из Теслића. Свјесни значаја непрестане борбе за социјално-угрожене породице, већ почетком јануара, тачније од 3. до 5. јанура 2019. године, у СЦ Радолинка у Теслићу биће одржан спортско-хуманитарни турнир Фуца из блока чиме ће и званично отворити сезону 2019.

Но док чекамо почетак нове године и нова дешавања у Теслићу, али и широм свијета гдје живе и раде наши чланови, још много породица очекује нашу помоћ стога вас и овим путем позивамо да својим скромним донацијама подржите рад наше хуманитарне организације.

Дјеца су наша будућност!

Срби за Србе Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи