Помогнута породица Пирковић из Кучевишта за крај најуспешније године у С. Македонији!

Српска застава која се поносно виори на још једној задужбини Хуманитарне организације Срби за Србе у Северној Македонији симболична је приказ најуспешније године на овим просторима по броју помогнутих породица и вредности уручене помоћи!

Реновирани дом породице Пирковић из Кучевишта свечано је украшен таблом захвалности и српском заставом, а домаћински пријем и позната српска гостољубивост у виду свечане трпезе дочекала је све чланове и пријатеље наше организације!

Мајка Благица уручила нам је прелепу торту у знак захвалности!

Подсетимо, породицу чине мајка Благица и четворо деце: Елена (26), Моника (23), Данијел (22) и Никола (13). Нажалост, отац породице преминуо је док је чувао краве на планини. Мајка Благица, поред пензије, ради различите послове како би попунила кућни буџет. Кућа породице Пирковић била је у лошем стању, што је најтеже падало најмлађим укућанима који нису имали нормалне услове за живот.

И када је ситуација у дому породице Пирковић била најтежа, своје име и порекло са поносом су истицали

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Пирковић потпуно је реновирала две собе, ходник, направила степенике и терасу, поставила фасаду на предњем делу куће, поставила столарију и изградила канализациону мрежу. Породици је купљена кухиња, електрични шпорет, шпорет на дрва, фрижидер, три кревета са душецима и три ормара. Укупна вредност помоћи износи 9.544 евра.

Некад и сад

Логистика за још једну велику акцију и овога пута дошла је од Српског културно-информативног центра СПОНА и главног извођача и координатора радова господина Чедомира Марковића.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи породици Пирковић!

Рачуни и потврде финансиране помоћи