Помогнута породица Стаменковић-Јонев из Трговишта

Прва акција организације Срби за Србе у Трговишту успешно је завршена. Једна од најсиромашнијих и најнеразвијенијих крајева у Србији већ деценијама бележи негативан природни прираштај, па је помоћ многочланим породицама од пресудног значаја за опстанак ове општине.

Подсетимо, отац Саша Стаменковић и мајка Ана Јонев живе у ванбрачној заједници са децом из првих бракова. Анина деца из првог брака су Дејан (8), Бојана (7) и Матеј (4), док су Сашина деца Далибор (18) и Владица (16). Због бракоразводне парнице која је у току, Анина деца повремено живе код њих, а што се тиче Сашине деце, Владица је у школском интернату у Врању, док Далибор повремено живи код бабе.

Почетком године посетила их је Блиц фондација која је покренула акцију помоћи, па смо у зависности од тога одређивали обим наше помоћи. Ипак, помоћ од Блиц фондације за сада није стигла, али им је општина обезбедила стан на коришћење у којем тренутно немају струју.

Од наше организације породици је обезбеђена следећа помоћ: шпорет на дрва, комбиновани фрижидер, сто, шест столица, кревет на спрат са душецима, кревет са душеком, француски лежај са душеком, кухиња и ормар. Укупна вредност помоћи износи 229.784 динара. Најмлађим Стаменковићима смо уручили и један рачунар који нам је уступљен у претходном периоду.

Док је био у пуној снази Саша је радио у Француској, Врању и Трговишту, али му се здравствено стање погоршало, доживео је мождани удар, десна половина тела му је слабо покретна, па није способан за рад. Од примања имају 14.000 динара његове инвалидске пензије и око 5.000 динара дечијег додатка.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су помогли породици Стаменковић-Јонев. Апелујемо на Општину Трговиште да се проблем око струје убрзо реши, како би се породици обезбедили нормални услови за живот.

Рачуни и потврде финансиране помоћи