Помогнута породица Станковић са КиМ

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је крајем августа породицу Станковић из засеока Шумаци, општина Ново Брдо на Косову и Метохији. Чланови породице су деда Слободан, четири сина Славиша, Синиша, Срђан и Сретен, од којих тренутно на имању живи само Сретен са женом Неном и троје деце Милошем (16), Марином (14) и Михајлом (5) док су остали тренутно у централној Србији. Станковићи су помогнути са 200 бала сена укупне вредности од 40.000 дин.

 Нова штала

Станковићи су претрпели велику штету, јер им је у пожару почетком године изгорела штала и сено, док су стоку успели да склоне на време и сачувају. Породица је подигла кредит како би изградила нову шталу, а организација Срби за Србе им је донирала 200 бала сена. Када су комшије виделе да су стигле бале, свако од њих је донирао балу или две колико је ко могао да одвоји од својих залиха и на тај начин помогне комшији.

 Бале сена за Станковиће

Породици Станковић обезбеђена је помоћ прошле године у виду електричног шпорета и кревета на спрат са душецима.

 Помоћ за Станковиће испоручена у марту 2015. године

 Најстарији и најмлађи Станковић, деда Слободан са унуком Михајлом

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи