Помогнута породица Зец из Ветерника

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе упознали су почетком године породицу Зец из Ветерника, приликом прве посете овој шесточланој породици. Михајло (15), Теодор (13), Марија (8) и Нина (4) одрастају у љубави и слози угледајући се на дивне родитеље Срђана и Мирјану.

Није лако одгајати четворо деце, а можете замислити како је тешко кад нико није запослен, а једина примања су од дечијег додатка! Захваљујући великој вери и слози и љубави која влада у кући породице Зец, они успевају да буду снажни и остају оптимисти. На тај начин родитељи постављају прави пример о истинској борби и значењу речи – нема предаје!

За ову дивну породицу покренуо се цео Нови Сад и организована су два спортско-хуманитарна спектакла, турнир у брзом шутирању тројки Тројка из блока, као и турнир у одбојци на песку Одбојка из блока, који су прикупили значајан део средстава за вредну помоћ.

Најлепше од свега је што је помоћ коју су тражили била да им се помогне у покретању породичног посла, што је и један од највећих циљева наше организације – да породице осамосталимо финансијски тако да не зависе више ни од чије помоћи!

Њихова жеља сада је захваљујући донаторима СРБИ ЗА СРБЕ из целог света и испуњена – набављена им је машина за дубинско прање с којом ће моћи да зараде неки динар! Вредна и симболична помоћ стигла је у кућу породице Зец и у облику улазних врата, за срећан улазак у нове шансе у животу. У кући су сада и нови кревети на спрат са душецима и бојлер од 80 литара, као и веш машина – такође најхитније проблеми породице сада су прошлост захваљујући донацијама добрих људи из целог света и хуманих тројкаша и одбојкаша Новог Сада. Поред свега тога и коке носиље помоћи ће даљи свакодневни живот ове дивне породице.

Вредност купљене помоћи за породицу Зец износи 235.004 динара

Заиста је велико задовољство када се жеље донатора организације из целог света да помогну сусретну са жељом породице да се бори против постојећих проблема у животу са још већим идејама и полетом. Ова дивна породица ће, хвала Богу, ову помоћ на најбољи могући начин искористити и увеличати. Преносимо вам њихово велико ХВАЛА за све донаторе и тројкаше, које је заиста дирљиво и немерљиво!

Рачуни и потврде финансиране помоћи