Помогнути Апостоловићи из Прешева (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је шесточлану породицу Апостоловић, која живи у селу Славујевац крај Прешева, у најјужнијем селу у Србији, које има 120 српских кућа. Отац Славиша и мајка Наташа подижу четворо деце: Сару (17), Немању (16), Милку (11) и најмлађег Младена (4). На жалост, најстарији син Немања болује од церебралне парализе и потпуно је непокретан, деформисане су му ноге и једва гута храну. Помоћ за породицу Апостоловић састојала се из доградње породичне куће у вредности од 1.176.801 динара.


Четворогодишњи Младен је већ направио простор за игру у својој новој соби у поткровљу

Ова скромна и поштена породица, и поред тешке материјалне ситуације, није клонула духом, па се родитељи сваким даном боре да побољшају живот своје деце, посебно сина Немање у чему им помажу остала деца.

Хуманитарна организација Срби за Србе као и њени донатори, препознали су пожртвоване напоре ове породице и помогли им у доградњи и проширењу стамбеног простора и то: проширењем ходника, просторије за купатило и оставу у приземљу, док је на поткровљу дограђено четири просторије уз нови кров.

Такође, организација је извршила куповину целокупног грађевинског материјала за потребе опремања просторија и то материјала за термоизолацију, гипсарске радове, паркет итд.

Након наше завршне посете, породица Апостоловић није крила велико задовољство због значајног побољшања услова у којима живе. Како сами кажу, до пре неколико месеци нису могли да сањају да ће неко препознати њихову борбу и омогућити њиховој деци једну бољу будућност.


Апостоловићи испред старог и новог дела дограђене куће.


Сестре Сара и Милка су биле презадовољне помоћи наше организације јер ће по први пут добити своје собе.

Хуманитарна организација Срби за Србе изражава велику захвалност свим донаторима, чија је љубав и преданост још једном материјализована на најбољи могући начин.

Породица Апостоловић је само једна од преко 200 породица које планирамо да помогнемо у 2018. години, па овом приликом позивамо све чланове, донаторе и пријатеље Хуманитарне организације Срби за Србе да наставе са подршком нашем добротворном раду како бисмо остварили зацртани циљ и унели радост у стотине домова широм Србије и Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи