Помогнути Мијатовићи из Бања Луке

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је почетком лета шесточлану породицу Мијатовић из села Борковићи које се налази 15 километара од Бања Луке. Породицу чине Ненад са супругом Милијаном и четворо дјеце Небојиша (19), Мирослав (17), Дарко (16) и Зорица (14). Укупна вредност помоћи износи 4.813 КМ  и огледала у столарији, подној изолацији, увођењу воде и малтању.

Најстарији син Небојиша је дијете које је ометено у развоју, са епилиптичним нападима. У породици нико није запослен, Ненад је ратни војни инвалид који ради за дневнице када има посла.

Породица Мијатовић је смјештена у кући само са приземљем које је покривено на једну воду. Зидови у кући нису омалтани, а немају ни пода. На бетону су прострли тепихе и простирке. Од намјештаја имају један кауч, три кревета и шпорет на дрва којим грију кућу. Гардеробу слажу у картонске кутије.

После наше посјете одлучено је да се помогне Мијатовићима тако што је урађен естрих (подна изолација), зидови су омалтани, постављена је вањска столарија, купљена су унутрашња и улазна врата, која су такође постављена. Уведена је вода са оближњег извора која је разведена до кухиње и купатила. Овом акцијом смо Мијатовићима створили смо нормалне услове за живот.

Породица Мијатовић захвална је нашим донаторима без којих све ово не би било могуће. Надамо се да ћемо у даљем раду и наставку сакупљања срестава успјети породици Мијатовић купити намјештај као и поставити под и плочице.

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.