30. децембра 2016.

Помогнути Милачићи из Подгорице

Помогнути Милачићи из Подгорице
Хуманитарна организација Срби за Србе из Црне Горе помогла је крајем децембра шесточлану породицу Милачић из Подгорице, коју је посетила крајем септембра, а која привремено живи у избегличком насељу Коник. Самохрана мајка Мирјана (39) подиже петоро дјевојчица: Сару (10), Ену (8), Јану (6), Миу (5), и Дарију (3). Породица преживљава од материјалне помоћи државе у износу од 180 € на мјесечном нивоу. Хране се у Црвеном крсту и имају један оброк дневно. Милачићима је обезбеђена помоћ у виду пећи на дрва, 8 метара дрва за огрјев, угаона гарнитура, сточић, ламперија, материјал за купатило и поправка водоводних инсталација у купатилу. Укупна вредност помоћи износи 887 евра.

 Пет сестара Милачић

 Преградни зид од ламперије који ће мало олакшати скучени стамбени простор

 Пећ на дрва за породицу Милачић

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/CrnaGora/2016/Milacic/m6.jpgИзглед купатила приликом прве посете породици Милачић

 Садашњи изглед купатила породице Милачић са решеним проблемом влаге

 Самохрана мајка Мирјана са својим ћеркицама на новој угаоној гарнитури и сточићем

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари