Помогнути Милачићи из Подгорице

Хуманитарна организација Срби за Србе из Црне Горе помогла је крајем децембра шесточлану породицу Милачић из Подгорице, коју је посетила крајем септембра, а која привремено живи у избегличком насељу Коник. Самохрана мајка Мирјана (39) подиже петоро дјевојчица: Сару (10), Ену (8), Јану (6), Миу (5), и Дарију (3). Породица преживљава од материјалне помоћи државе у износу од 180 € на мјесечном нивоу. Хране се у Црвеном крсту и имају један оброк дневно. Милачићима је обезбеђена помоћ у виду пећи на дрва, 8 метара дрва за огрјев, угаона гарнитура, сточић, ламперија, материјал за купатило и поправка водоводних инсталација у купатилу. Укупна вредност помоћи износи 887 евра.

 Пет сестара Милачић

 Преградни зид од ламперије који ће мало олакшати скучени стамбени простор

 Пећ на дрва за породицу Милачић

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/CrnaGora/2016/Milacic/m6.jpgИзглед купатила приликом прве посете породици Милачић

 Садашњи изглед купатила породице Милачић са решеним проблемом влаге

 Самохрана мајка Мирјана са својим ћеркицама на новој угаоној гарнитури и сточићем

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи