„Поново ћемо имати струју!” – радосне речи малог Вука (10) означиле су нови почетак за породицу Попов из Пландишта

Овом реченицом дочекао нас је најмлађи члан породице Попов из Маргите код Пландишта и цртежом који описује његову, а и срећу целе породице што ће решити највећи проблем који су имали. Након неколико година без електричне енергије коју су им искључили због нагомиланог дуговања поново ће засијати сијалице, прорадиће фрижидер и шпорет као и остали електрични уређаји без којих је незамислив живот у 21. веку. 

Подсећамо, да су до тренутка кад смо их ми први пут посетили успели на рате да измире дуговање које су имали. Прикључак и атест који је непходан пре поновног прикључења они нису могли да плате на рате, пошто је морало одједном да се плати.

Некад и сад

Иако немамо праксу да на овај начин помажемо породице ипак смо одлучили да породици Попов обезбедимо средства да се плати атест у који је укључена поставка и извођење СКС кабла са заменом ОСМ опреме, уградњу фидове склопке и издавање самог атеста. Након што се изда атест, породица Попов ће моћи поново да буде прикључена на електричну енергију, надамо се већ у јануару наредне године.

Tакође, донирали смо и материјал који је неопходан да након електричарских радова могу да санирају зидове и да окрече целу кућу што неће бити тешко пошто отац ради као молер. Моћи ће и да рачуна на помоћ пошто су се на наше питање да ли ће неко да помогне тати сви углас јавили, тако да ће много лакше и лепше убудуће живети Александра (21), Лука (17), Никола (14) и Елена (12) и најмлађи Вук када се сви радови заврше.

Некад и сад

Помоћ коју смо обезбедили породици комплетирали смо са неопходном столаријом која је недостајала, па смо им тако узели нова улазна врата и један прозор, а и намештајем којим ће заменити стари дотрајали. Четри кревета са душецима, два ормара и два радна стола употпуниће лепши животни простор кад се кућа окречи и среди. Пријатељи организације из компаније Валтер донирали су пећи које су тражили приликом прве посете.

Укупна вредност којом смо помогли ову породицу из Баната је 396.510 динара.
Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са добротворним радом и у наредној години, па позивамо све донаторе да подрже акције помоћи угроженим породицама широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи