Поново на окупу! – породица Јовановић усељена у нови дом (видео).

Потресна прича о Милици (10), Маји (13) и Милени (15) из села Власе крај Врања добила је срећан епилог!Након радова са којима смо кренули у децембру, чекања да зимски месеци прођу како бисмо наставили са истим, коначно је дошао тренутак да породицу Јовановић уселимо у нови дом!

Некад и садНајвећа жеља мале Маје да породица поново буде на окупу услишена је захваљујући стотинама племенитих људи. Посебну захвалност дугујемо фирми Unicom Telecom doo из Београда која је донирала 1.8 милиона динара, Српској братској помоћи из Канаде која је донирала 5.000 канадских долара, Жељку С. и Татјани С. који су донирали 4.000 долара, Далибору К. и Милени К. који су донирали 5.000 долара као и свима осталима који су учествовали у акцији.

Некад и сад


Подсетимо, девојчице су живеле у планинском селу Трстена на 30 километара од Врања, где не функционишу ни телефонске везе. Њихова бака Видосава није могла више да гледа своје унуке како пате прелазећи сваког дана пешке преко 10 километара до школе и назад, па је преузела ствар у своје руке. Закупила је у селу Власе, где се налази школа, једну неусловну кућицу за симболичних 1.500 динара месечно и ту се сместила са њима. У оронулој кући остали су Милорад (2), отац Горан и мајка Биљана, која је нарушеног здравственог стања.

Joвановићима је овог пута урађена и опремљена кухиња, урађено и опремљено купатило, фасада, ограда на степеништу и тераси, електро и водоводне инсталације, ископана и озидана септичка јама, направљен је бетонски тротоар око објекта и степенице које воде до поткровља, купљен је електрични шпорет, сто, шест столица, кревет на спрат и четири душека. Помоћ у столарији која је недостајала покрила је група возача окупљених око групе Друг са друма, Фондација Родољубе донирала је шпорет, телевизор, пакете основних животних намирница, одећу, школски прибор и веш машину док је фирма из Александровца Stor Gas обезбедила довод воде у кућу. Вредност радова у овој години је 1.817.206 динара па је свеукупна вредност помоћи 2.986.910 динара.


Кућа нам много значи. Због деце, школе, амбуланте и превоза. Захвалио бих се свим донаторима који су нам омогућили да ово средимо и направимо – рекао нам је видно узбуђен отац Горан.

Некад и сад

Након освештања куће и пресецања колача, усељење у нови дом прослављено је уз саксофон, хармонику и послужење. Иако су сви чланови породице били пресрећни због велике животне промене која им се десила, радост бака Видосаве испунило је срца свих присутних.


Да сте живи и здрави! У животу нисам имала прилику да живим у кући. И када сам се удала ја кућу нисам имала, него смо спавали у штали – рекла нам је бака.

Некад и сад – бака Видосава је овог пута плакала од среће

Доласком у Власе, искористили смо прилику да нашем дугогодишњем сараднику у тим крајевима Новици Цветковићу уручимо захвалницу. Као и много пута пре тога, Новица је дао велики допринос како би се и овај велики пројекат успешно реализовао. Такође, захвалница је уручена и фирми Unicom Telecom doo.

Једна од највећих акција у овој години успешно је завршена. Осмеси на лицима девојчица показују да смо још једном урадили праву ствар и да је још четворо деце добило нормалне услове за живот!


Желим да се захвалим људима који су нам помогли, направили кућу, да имамо где да спавамо да имамо кревете и све – нека нам ове Мајине речи изговорене из дубине дечије душе буду подстрек да наставимо са добрим делима!Рачуни и потврде финансиране помоћи