Поповићима из Добриње изграђено купатило!

„Мораш се борити када си овде где јеси!” – биле су речи домаћина Срдана када смо први пут дошли да обиђемо њeгову породицу. Пркос и храброст која избија из ових речи није остала незапажена па су многи донатори одлучили да подрже ову породицу!

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Поповић изградила је купатило и обезбедила санитарије, средила улаз испред, урађена је септичка јама и замењене су електроинсталације. Такође, стављена су нова улазна врата. Укупна вредност помоћи износи 543.877 динара.

Подсетимо, село Добриње постала је наша редовна дестинација у последњих неколико година, јер је на другом крају села успешно никла још једна задужбина наше организације, у виду куће за породицу Мијовић, чија градња је завршена ове године. Успешном реализацијом хуманитарне акције за породицу Поповић постигнут је циљ да се помогне још једна многодетна породица из највећег српског села у општини Тутин. Taкође, читавом селу удахнута је нова снага за борбу и опстанак јер је наша организација финансирала израду прве и главне фазе водовода.

Село је по први пут у својој историји добило воду!

Породицу Поповић чине поред Срдана и мајка Линдита и деца Винка (13), Милић (10) и Петар (9).

Обрађујемо земљу, држимо краве, овце, кокошке. Сналазимо се и због тога нам је ова помоћ веома значајна као виде подршке да останемо у Добрињи. Најлакше је дићи руке и одселити се негде! – рекао нам је Срдан.

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са добротворним радом и у наредној години, па позивамо све донаторе да наставе да подржавају акције помоћи угроженим породицама широм Балкана!

 

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи