Некада црнило, влага и буђ а данас бела кућа која обасјава цео Тутин! (видео)

Кућа пуна црних зидова и мала Андријана (6) која заједно са Александром (10), Алексом (8), Ратком (4) и Рељом (2) спава у једној чађавој собици покренула је велики број донатора да нам се придружи у решавању њиховог стамбеног питања.Од сада зидови у Аниној соби увек ће бити бели!

Подсетимо, кућа у којој су Синиша и Дрита подизали ову златну дечицу била је стара преко 50 година, а грађена је од чатме. Имали су само дневну и спаваћу собу, а влаге је била свуда. Са њима живи и бака Јевтимија. Стара кућа није могла да се реновира, а нова кућа је била само сан, с обзиром да ови вредни и поштени људи живе од пољопривреде и дечијих додатака.

Некада су сви спавали у једној спаваћој соби а сада девојчице имају свој кутак

На понос целог села, ова бистра деца oдлични су ђаци. Најстарија Александра врсан је математичар, па иде и на такмичења. Нови дом као створен је да наставе са постизањем добрих резултата и израсту у племените људе.

У току 2021. године завршена је сива фаза куће, постављен је кров и столарија. Укупна вредност првог дела помоћи износи 3.494.835 динара. Ове године Хуманитарна организација Срби за Србе завршила је изградњу куће и опремила је покућством (два кревета на спрат, два кревета, брачни кревет, кухиња, сто и шест столица, угаона гарнитура, два радна стола са столицама и четири ормара). Породица је сама финансирала централно грејање. Вредност овог дела помоћи износи 2.410.469 динара, што је укупно 5.905.304 динара.

Некад и сад

Село Добриње постала је наша редовна дестинација у последњих неколико година, па смо у току године на другом крају села помогли и породицу Поповић изградњом купатила. Успешном реализацијом хуманитарне акције за породицу Мијовић постигнут је циљ да се значајно помогне још једна многодетна породица из највећег српског села у општини Тутин. Taкође, читавом селу удахнута је нова снага за борбу и опстанак јер је наша организација финансирала израду прве и главне фазе водовода.

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са добротворним радом и у наредној години, па позивамо све донаторе да наставе да подржавају акције помоћи угроженим породицама широм Балкана.

Некад и сад

Рачуни и потврде финансиране помоћи