Породица Новаковић коначно у новом дому!

Када смо крајем 2018. године посетили породицу Новаковић из села Баранда, све њихове нада биле су окренуте ка довршетку изградње нове куће, јер је кућа, у којој су живели, била потпуно неусловна и у фази распадања.

 

Kућа у којој су некада Новаковићи живели

Уз помоћ добротворних удружења, добрих људи и комшија, породица Новаковић је започела изградњу куће, која због недостатка средстава и материјала није завршена до краја. На срећу, организација Срби за Србе заједно са својим донаторима одлучила је да помогне породици Новаковић, тако да је још један пројекат успешно завршен!

Бранка (12), Ђорђе (11), Никола (9) и Марко (7), заједно са својим родитељима Небојшом и Милицом, коначно су добили нормалне услове за живот, што значи да ће мали Новаковићи имати све потребне услове за срећно детињство и правилан психо-физички развој!

Новаковићи током прве посете у старој кући

Хуманитарна организација Срби за Србе довршила је радове на кући. Унутрашњост куће је комплет сређена – постављен је ламинат и плочице, купатило је цело сређено. Нова кућа је опремљена и намештајем, мали Новаковићи ће, надамо се, лепше снове сањати у два кревета на спрат, а такође обезбеђен им је кауч, кухиња, сто и столице које ће употпунити нове просторије. Укупна вредност пројекта износила је 552.754 динара.

Белу технику, шпорет смедеревац, електрични шпорет, комбиновани фрижидер, веш машину, пеглу и усисивач обезбедила је фирма Вирџинија из Краљева донирајући бонове у вредности од 100.000 динара у Техноманија маркетима. Такође, Срби у Кини обезбедили су 2.033 евра наменске донације за Новаковиће. Захвалност дугујемо и нашим пријатељима из манастира Сланци који су исто ангажовани око обезбеђивања помоћи овој пороци.

Захваљујемо свим донаторима и пријатељима који су помогли да успешно завршимо још једну акцију помоћи вишедетним породицама. Новаковићи су само једнa од преко 250 породица коју наша организација планира да помогне ове године, па позивамо све донаторе да наставе да прате наше активности и у складу са својим могућностима учествују у осталим акцијама помоћи најугроженијим породицама широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи