Пројекти

Живот породице Лујанов у кући старој 200 година!

Незамисливо је у 21. веку живети y мрачној и пуној влаге кући старој 200 година, са огромним рупама по плафону и кровом и зидовима који само што се нису срушили! Управо у таквим условима живи породица Лујанов из банатског села Добрица, општина Алибунар, коју чине отац Радован и седморо деце: Бранко (28), Слободан (27), Небојша (19), Дејан (17), Александар (15), Жељана (13) и Верица (9).

Тужна прича породице Пржић

Шесторо чланова породице Пржић живи у катастрофалним условима у селу Могила на Косову и Метохији. Њихова живот пролази у једној собици, без купатила, без сигурних примања и без наде у боље сутра! У неусловној соби, у старој и разрушеној кући, живе родитељи Срђан и Јелена и деца Анастасија (8), Кристијан (7), Милица (5) и најмлађи Лука који се родио пре само месец дана.

Срби за Србе у посјети породици Лукић

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посјетили су породицу Лукић из села Горњи Јеловац које се налази на половини пута између Козарске Дубице и Приједора. У самом срцу планине Козаре, у скромној кућици смјестила се осмочлана породица Лукић, коју чине самохрани отац породице Мирослав (41 годину) и његово четворо дјеце и то кћерке Драгана (14 година) и Јована (5) и синови Здравко (16) и Зоран (8).

Помоћ за Гачиће
17000€
Сакупљено 17.000 од 20.000€

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посетили су почетком фебруара десеточлану породицу Гачић која живи у засеоку Марини крај Приједора.

СЗС посетили Апостоловиће у Прешеву

Хуманитарна организација Срби за Србе помаже вишедетне социјално угрожене породице од севера Македоније до Крајине у Хрватској, а представници организације по први пут посетили су и Прешево. Заборављени и осиромашени крајњи југ Србије вапи за братском и сестринском помоћи из целог света!

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ

Након енормног пострадања нашег народа у матици и њеном окружењу последњих 25 година, исељеничка популација и привремена емиграција данас добија своју изузетно важну улогу. Чињенице о постојању бројне и моћне српске дијаспоре, а која жели и има исконску потребу да допринесе и помогне матици, није неопходно посебно образлагати.