Пројекти

СЗС у посјети породици Бојић из Угљевика

Последња породица, у оквиру акције посјете породица коју Хуманитарна организација Срби за Србе планира помоћи у току 2018. године на територији Републике Српске је породица Бојић из села Тутњевац које се налази код Угљевика и коју чине отац и мајка породице Миливој (30 година) и Санита (27) и њихово четворо дјеце Мило (9 година), Милијана (8), Бојан (6) и Бојана (4).

Тешка животна прича породице Тотић из Врања

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су четворочлану породицу Тотић, која живи у Врању. Породицу Тотић, чине самохрани отац Горан и деца Урош (15), Милица (11) и Марко (8). Услови у којима живи породица Тотић су катастрофални. Подели:

Живот породице Лујанов у кући старој 200 година!

Незамисливо је у 21. веку живети y мрачној и пуној влаге кући старој 200 година, са огромним рупама по плафону и кровом и зидовима који само што се нису срушили! Управо у таквим условима живи породица Лујанов из банатског села Добрица, општина Алибунар, коју чине отац Радован и седморо деце: Бранко (28), Слободан (27), Небојша (19), Дејан (17), Александар (15), Жељана (13) и Верица (9).

У посети Пантелићима код Лајковца

Миодраг Пантелић води бригу о петоро синова и супрузи Милици која је, на жалост, психички оболела, па чак једно време прошле године није препознавала своју децу. Синови Иван (18), Јован (17), Ђорђе (14), Александар (13) и Марко (10) права су подршка свом оцу.

Срби за Србе у посјети породици Лукић

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посјетили су породицу Лукић из села Горњи Јеловац које се налази на половини пута између Козарске Дубице и Приједора. У самом срцу планине Козаре, у скромној кућици смјестила се осмочлана породица Лукић, коју чине самохрани отац породице Мирослав (41 годину) и његово четворо дјеце и то кћерке Драгана (14 година) и Јована (5) и синови Здравко (16) и Зоран (8).

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ

Након енормног пострадања нашег народа у матици и њеном окружењу последњих 25 година, исељеничка популација и привремена емиграција данас добија своју изузетно важну улогу. Чињенице о постојању бројне и моћне српске дијаспоре, а која жели и има исконску потребу да допринесе и помогне матици, није неопходно посебно образлагати.