Пројекти

Да ли ико заслужује овакво детињство? Ова деца имају само један сан!

Када се мислима враћамо у детињство, за већину од нас најбезбрижнији период живота, некако нам увек измами осмех када се сетимо наших тадашњих снова и надања – „шта ћемо бити кад порастемо?”, „колико ћемо деце имати?”, „где ћемо живети?”. Било да су нам ова питања постављале наше комшије и рођаци или смо сами онако дечије-поносно говорили другима пре него што су нас ишта питали, није постојало дете које у том периоду није маштало о тим питањима.

У посети породици Стевановић из Сурдулице

Хуманитарна организација Срби за Србе почетком априла посетила је десеточлану породицу Стевановић из Сурдулице. Ова многочлана породица у којој живе чак три генерације, отворила је врата свога дома за чланове наше организације који су имали прилику да попричају са Стевановићима и сачине извештај о овој породици.

Тежак живот Павићевића у Даниловграду

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе посетили су четворочлану породицу Павићевић из места Међице у Даниловграду. Самохрани отац Горан подиже троје малољетних дјечака: Илију (7), Луку (13) и Лазара (14) у малој и оронулој кући. Бори се са тешком животном реалношћу да одхрани, васпита и направи добре људе од својих дјечака.

Срби за Србе код Алексића из Смедеревске Паланке

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је породицу Алексић из Смедеревске Паланке коју чине самохрана мајка Бранка и њено шесторо деце Милица (21), Александар (20), Александра (16), Андрија (13), Мина (5) и Сара (4). Подели:

У посети Перићима из Близоње

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе су овог пута посетили породицу Перић из села Близоње код Ваљева. Породицу чине отац Радоје, мајка Десанка и деца Немања (15), Наташа (13) и Никола (11). Немања и Никола имају тромбоцитопенију, а имали су раније и операције.

У посети породици Ђурић из Вировца

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Ђурић и села Вировац код Мионице. Затекли смо троје сада већ средњошколаца Јелену (19), Ивана (17) и Раду (15) који су остали без оца 2003. године, без мајке 2010. а након година бриге о њима умиру и бака и деда по оцу 2017.

Осморо Милијановића без свог дома

Породица Милијановић из Крагујевца муку мучи покушавајући да се скуће. Родитељи и чак шесторо деце немају свој кров над главом, већ се селе од куће до куће иако ретко ко хоће да их прими кад чује да имају шесторо деце. Породицу чине Стеван, Кристина и деца Милица (14), Марија (10), Марина (9), Катарина (5), Огњен (3) и Александар (1) и потребна им је помоћ око куповине куће.

У посети породици Филимоновић из Грабовца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су средином марта породицу Филимоновић из Грабовца код Обреновца. Филимоновићи су били жртве породичног насиља које је оставило психофизичке последице на њихово здравље. Сада породицу чине самохрана мајка Ивана и деца Александар (11 година), Марина (10) и Ђорђе (9).

У посети породици Новаковић из Баранде

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком новембра шесточлану породицу Новаковић из села Баранда, општина Опово. Родитељи Небојша и Милица имају четворо деце Бранку (10), Ђорђа (9), Николу (7) и Марка (5). Подели:

СЗС у посјети породици Грабеж из Језера

Крајем мјесеца јула 2018. године посјетили смо и осмочлану породицу Грабеж из мјеста Језеро које се налази недалеко од Јајца. Породицу Грабеж чине отац породице Лука (48 година) и мајка Стана (38) и њихово шесторо дјеце Анђела (12 година), Анастасија (11), Мирослав (8), Симо (7), Никола (5) и Иле (2).

СЗС посетили породицу Новак код Брчког

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља да посећује породице широм Републике Српске. Посетили смо и Брчко, породицу Новак, самохрану мајку Дајану и њено петоро деце. Илија (13), Нађа (9), Давор (7), Алексеј (3) и Никодима (1) живе са мамом и баком надомак Брчког у Брезовом пољу.

У посети Стојановићима код Алексинца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Стојановић из Нозрине код Алексинца. Породицу чине отац Горан, мајка Драгана и деца Снежана (14), Кристијан (13) и Милутин (7). Са њима живи и тешко болесна и једва покретна бака Душанка.

СЗС у посјети породици Станишић у Р. Српској

Породица Станишић живи у селу Божићи 10 километара од Милића. У малој кућици са својим породицама живе браћа Зоран и Раде. Кућу и мало окућнице су наслиједили од оца. У једној половици живи Зоран са супругом Надом, кћерком Дајаном (10 година), синовима Данијелом (8 година), Александром (7 година), Дејаном (5 година), Драганом (2 године) и мајком Невенком.

СзС код породице Крстић у Љубовији

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Крстић која живи у Љубовији. Отац Милан и мајка Сњежана подижу четворо деце. Валентина има 20 година, Ружица има 12, Милица 10 година и малa Василијa која има 5 година и болује од ретке и тешке болести – синдрома кратког црева.

У посјети породици Косовац из Бања Луке

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су породицу Косовац која живи у мјесту Радињача код Бања Луке. Породицу Косовац чине отац породице Недељко (47 година) и мајка Станка (41) и њихово четворо дјеце Јована (22 године), Богољуб (18), Милица (15) и Никола (7).

Обилазак породице Шућуровић из Стублица

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Шућуровић из Стублице, 20 километара од Трстеника. Ову велику породицу са оцем Драганом и мајком Иваном чини још деветоро мале деце: Анђела (12), Милица (11), Јован (10), Урош (9), Емилија (5), Наталија (4), Тамара (3), Вељко (2) и Илија (1).

У посети породици Крговић крај С. Митровице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Крговић у Салашу Ноћајском крај Сремске Митровице. Самохрана мајка Славица подиже четворо деце: Слађан (1999.), Слађана (2001.), Тара (2006.) и Мома (2009.). Иако мајка има озбиљне здравствене проблеме са кичмом, запослена је за стално и сваки дан се бори и даје све од себе за боље сутра за своју децу.

Помоћ за Гачиће

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посетили су почетком фебруара десеточлану породицу Гачић која живи у засеоку Марини крај Приједора. Слободан Гачић је глава ове куће у којој живи са супругом Милком и четири сина: Лука (21), Славко (14), Боро (9), и најмлађи брат Гаврило који има 3 године.