Породица Зејак код Бијелог Поља ускоро ће имати купатило

Крајем 2019. године представници Хуманитарне организације Срби за Србе су на молбу протојереја Дарка Пејића из Бијелог Поља обишли породицу Зејак из села Дрндари које се налази на путу за Пљевља. Ургентно смо реговали и обезбедили им грађевински материјал за доградњу купатила у вредности од 1.175 евра.

Породицу чине самохрани отац Драган и деца Николина (4), Митар (7), Василиса (8) и Теодора (10). Живе неколико километара од главног пута и до њихове куће се долази лошим макадамом и кроз брдовит крај.


Пуно вам хвала, купатило нам је најбитније било. Потрудићу се да што пре све завршим. Били смо и на литијама, послаћу вам слике – рекао нам је отац Драган.

Њима, ипак, недостају и бројне друге ствари, а овог човека вреди подржати пошто се потпуно сам лавовски бори за своју бистру и насмејану дечицу. Служио је и на Косову и Метохији и у реону Прешева и Бујановца три године крајем деведесетих што нас је по ко зна који пут натерало да се запитамо шта је то са нама кад допуштамо да нам наши ратни ветерани живе овако тешко? Ко је то задужио земљу више од њих?

За ову породу потребни су још трактор са прикључцима, столарија и ормар. Хуманитарна организација Срби за Србе покушаће у наредном периоду још помоћи да им обезбеди.

Више о породици Зејак можете сазнати у извештају о првој посети, а позивамо вас и да нам својим донацијама помогнете да обезбедиомо даљу помоћ за њих и друге породице у Црној Гори.

Рачуни и потврде финансиране помоћи