Породици Зејак из Грбља купљена стоматолошка опрема, наставак акције у 2023. години

Породицу Зејак из Доњег Грбља, мјеста између Котора, Тивта и Будве, чине пожртвовани родитељи Ристо и Бојана и четворица синова: Сава (8), Јован (4), Петар (3) и Павле (3).

Приликом наше посјете у љето 2022. године увјерили смо се колико су Ристо и Бојана честити и вриједни људи. Ристо је возач, а Бојана ради у једној приватној стоматолошкој ординацији. Са своје двије плате они су покренули два велика пројекта како би синовима обезбједили нормално и срећно детињство.

Започели су градњу куће и стигли до прве плоче. За даље радове, нажалост, није било средстава. Кућа је изнутра сређена, али је влага споља са свих страна нарушила зидове зато што на њима није урађена изолација.

Бојана је зубар и жеља јој је да отвори своју приватну стоматолошку ординацију. Породица Зејак је наручила стоматолошку опрему вриједну 9.450 евра, планирајући да је плати инвестиционим кредитом. Бојани на крају није одобрен кредит, тако да се породица у том тренутку суочила са великим дугом према добављачу опреме. У разговору са Ристом и Бојаном договорили смо се да им помогнемо да плате дуг добављачу и заврше изградњу куће.

Крајем 2022. године први део тог договора је испуњен. Као што смо већ написали, Ристо и Бојана су вриједни и способни људи, о чему сведочи чињеници да су сами платили 2500 евра дуга за стоматолошку опрему. Хуманитарна организација Срби за Србе уплатила је добављачу опреме остатак средстава у износу од 6.950 евра. У 2023. години остаје нам да испунимо други део договора – да помогнемо породици Зејак да заврши изградњу куће.

Хуманитарна организација Срби за Србе је у 2022. години помогла 15 породица у Црној Гори, а план је да у 2023. години надмашимо тај број! Амбициозно, али оствариво уз помоћ наших бројних донатора. Будите и ви учесник акција помоћи српским породицама из Црне Горе, тако што ћете постати наш редован донатор.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи