Постављена изолација код Насковића

Хуманитарна организација Срби за Србе је захваљујући средствима донатора из целог света успешно реализовала други део помоћи за шесточлану породицу Насковић из села Кусце у Косовском поморављу. Помоћ се огледала у изради спољне изолације и фасаде на породичној кући Насковића која ће решити проблем појаве влаге у кући.  Домаћинство чине отац Бобан, мајка Микица и четворо малолетне дечице: Данијела (8 год.), Теодора (5) и бебе близанци Александар и Александра (1,5). Представници организације су средином августа посетили  Насковиће и стекли утисак као да их посећују у потпуно новој кући. Укупна вредност материјала и радова износи 338.000 динара.

Подсетимо, Насковиће смо први пут посетили непосредно пред Видовдан 2015. године на иницијативу игумана манастира Драганац Aрхимандрита Илариона, који нам је указао на тежак положај ове младе породице.

 Породица Насковић у јуну 2015. (лево) и у августу 2016. године (десно)

Осим социјалне и безбедносне  угрожености, Насковиће посебно погађа болест најстарије ћерке Данијеле, која болује од Дауновог синдрома, а притом има и проблеме са очима због којих је често и животно угрожена.

 Александар Насковић

 Сестре – Данијела и Теодора Насковић

Први део помоћи, који се огледао у завршетку унутрашњих радова у кући Насковића, спроведен је већ крајем 2015. године.

 Срби за Србе са Насковићима испред сређене куће

 Мајка Микица са ћеркама Данијелом и Теодором

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује захвалност свима који су својим донацијама омогућили услове за лепше детињство четворо малих Насковића и упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у нове акције прикупљања средстава за помоћ социјално угроженим вишедетним српским породицама.

 Срећна и захвална породица Насковић

Рачуни и потврде финансиране помоћи