Потпорни зид за кућу породице Васовић из Ивањице – још једна подршка за вредну и пожртвовану мајку Сању и њену децу

Четворочлану породицу Васовић из Ивањице, коју чине самохрана мајка Сара, син Владимир (22) и ћерке Марија (10) и Тијана (8), обишли смо у мају 2021. године. Одмах смо се уверили колико се Сара бори за своју децу и решили да јој помогнемо у њеној свакодневној борби за бољу будућност своје породице!

Приликом прве посете Сара нам је испричала да Владимир има енцефалитис и да му је од седмог месеца трудноће трајно оштећен мали мозак, као и да је до скоро често имао епилептичне нападе. Доктори су били рекли да он има мале шансе да преживи, али Сара је одлучила да се бори за њега, и то чини сваког дана, јер му је неопходан надзор 24 сата дневно. Пожртвована мајка свака три месеца води Владимира на контроле у Београд, а за свог сина каже да је покретан, виталан, васпитан и добар, колико може спрам своје болести.

Како би својој деци обезбедила све што им је потребно, Сара везује малине, копа, пакује кромпире, бере малине, купине и гљиве. Када се девојчице врате из школе оне помажу мајци у пословима и чувању Владимира.

Поред Владимира, Марије и Тијане, Сара има и сина Ивана (19), који је решио да своју срећу потражи у Београду. У времену када се људи одлучују да имају по једно дете, Сара је своме роду подарила четворо деце, што је био разлог више да јој Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори помогну.

Сара је раније успела да уштеди довољно новца да купи плац, а затим је Васовићима на том плацу саграђена кућа од стране емисије Кућа од срца. Како се брдо иза куће не би урушило на њу и како вода од кише и отопљеног снега не би стално спирала земљу и блато ка кући, било је потребно подићи потпорни зид и урадити дренажу терена иза и око куће, што је у нашој хуманитарној акцији успешно урађено.

Вредност набавке и транспорта грађевинског материјала и извођења свих грађевинских радова на изради потпорног зида и дренаже терена износила је 927.428,28 динара.

Васовићи су пресрећни због изведених радова, јер су решили један велики проблем који их је мучио. Они се захваљују свим донаторима који су учествовали у овој акцији и шаљу им своје поздраве!

Верујемо да је наша акција умногоме убрзала спровођење плана Васовића да до краја уреде своје домаћинство (желе да саграде кокошињац и шталу, да набаве кокошке, козе и свиње и да направе шпајз у којем би Сања држала прехрамбене производе које прави), као и да за ту породицу стижу срећнији дани. Сара наставља да се бори за Владимира, Марију и Тијану, а ми настављамо да се покрећемо и спроводимо хуманитарне акције за угрожене српске вишедетне породице широм Србије и Балкана.

Укључите се у акције Хуманитарне организације Срби за Србе, будите редован донатор и помозите бројним српским породицама да имају лакше и лепше и боље сутра!

Рачуни и потврде финансиране помоћи