Позориште из блока одржано у Београду

У недељу 9. септембра студенти Факултета савремене уметности одражли су први хуманитарни догађај “Позориште из блока“ у Београду, у ресторану Легенда на Макишу. Представа “О Видовдану у Раваници“ у којој се сусрећу истакнуте српске књегиње након боја на Газиместану имала је за циљ прикупљање помоћи за угрожене породице на Косову и Метохији.

Захваљујући великој подршци гостију овог јединственог хуманитарног догађаја прикупљено је 70.740 динара донација уз подршку пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе из Немачке који су такође подржали ову манифестацију новчаним прилогом од укупно 840 евра.

Хуманитарна организација Срби за Србе упућује посебну захвалност уметницама Катарини Јевтић, Марији Станковић, Анђели Рајић и Нини Стаменковић који су својим наступом учинили да ово вече буде надахњено духом Косовских јунака и вером да заједничким снагама можемо учинити много за наш страдални народ на Косову и Метохији.

Такође, упућујемо и захвалност фудбалерима првотимцима ФК Црвена Звезда који су својим присуством подржали овај хуманитарни догађај и борбу наше организације за Србе на Косову и Метохији.