Приједорчани у новој мисији: Тројка из блока за нови дом породице Анђелић из Приједора

Након успјешно реализованих прошлогодишњих пројеката испоруке помоћи породици Гачић из Будимлић Јапре, којима је купљена и у потпуности реновирана и опремљена кућа, те породици Радловић из Приједора којима је реновирана кућа и опремљене дјечије собе, Приједорчани крећу у нову акцију.

Наиме, кроз спортско-хуманитарни турнир Тројка из блока, имамо у плану да помогнемо шесточланој породици Анђелић из Трнопоља у рјешавању стамбеног питања!

Отац Зоран (42), мајка Драгана (34), син Дејан (15), кћерка Душанка (12) те близанци Никола и Немања (7) годинама се потуцају као подстанари, покушавајући скупити довољно новца да остваре само једну жељу – да имају сигуран кров над својом главом. Прошле године су успјели подићи кредит, те купити имање са трошном кућицом коју су планирали да реновирају и претворе у свој нови дом.

Будући да ни један од родитеља није запослен, а своју породицу издржавају искључиво бавећи се пољопривредом и сточарством, још увијек нису успијели у науму да реновирају кућу. Кажу, имају довољно да обезбједе основно за издржавање шесточлане породице, али немају колико је потребно да се кућа у потпуности реконструише и припреми за живот, обзиром да је неопходно спровести цјевовод од постојећег бунара да би кућа добила воду, направити септичку јаму, реконструисати комплетан кров и подићи један спрат куће, замијенити комплетно столарију (унуташњу и вањску), те опремити намјештајем и покућством кућу да би била адекватна за живот. Груба процјена за извођење ових радова износи око 40.000 КМ.

Ова вриједна породица је један лијеп и топао примјер савремене породице на селу: најстарији син прати оца и помаже му у раду око стоке, првенствено коња, док сестра Душанка са два млађа брата свакодневно помаже мајци у одржавању баште и живине – и ништа им није тешко! Са осмијехом на лицу и жуљевима на рука, дочекују нас и показују нам своје мало благо – које су својим рукама стекли, без ичије помоћи.

Стога, иако су дошла тешка времена – пандемија је однијела многе животе, ми не одустајемо, и позивамо све да нам се и овај пут придруже у борби за опстанак, за породицу, за боље сутра. Ни у тренуцима таме и потешкоће, не смијемо одустати, већ се морамо ујединити у добру!

У склопу припремних активности за турнир Тројка из блока до сада је скупљено близу 11.000 КМ које ћемо искористити за помоћ породици Анђелић, а прикпљена средства нам уливају наду да ћемо врло брзо прикупити и преостали износ. За све оне који не буду у могућности да дођу на турнир, увијек је отворен хуманитарни број: 17763 (цијена позива износи 2,00 КМ) и наша донаторска платформа, на који начин такође могу да поентирају и да се придуже акцији.

И зато изговора нема, Приједорчани сложно крећу у још једну акцију помоћи породицама!