Пријем и благослов за даљи рад владике захумско-херцеговачког и приморског Димитрија

У владичанском двору у Требињу, владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије уприличио je пријем за чланове наше хуманитарне организације из Републике Српске. На пријему смо упознали поближе владику Димитрија са појединстима из рада и акцијама које проводима, мада колико смо видјели ни то није било посебно потребно, обзиром да Владика већ дуги низ година прати и подржава рад наше хуманитарне организације.

Хуманитарни рад је у посебном фокусу владике Димитрија и нешто на шта се у овој епархији поклања посебна пажња, а то је и било одмах видљиво јер је Владика недуго након устоличења обновио рад епархијске Фондације Свети Вукашин, преко које и данас Епархија проводи највећи број хуманитарни акција. Такође, у склопу Епархије ради и јавна кухиња у Требињу која се брине о више од 100 корисника, те хуманитарно друштво „Добротвор” из Мостара са којима смо у претходном периоду остварили више него успјешну сарадњу.

Tројка из блока у Требињу која се одржала 2019. године уз благослов и учешће владике захумско-херцеговачког и приморског Димитрија

Посебна тема разговора тицала се и винарије манстира Тврдош, а нас је интересовао сегмент цертификације и увођење на тржиште, превасходно алкохолних производа, који као акцизна роба имају посебан третман на тржишту. Наиме, како преко свог зависног правног лица Бастион ДОО, а преко којег се обавља продаја свих ствари из хуманитарног бутика наше организације и чија се остварена добит користи за помоћ породицама које помажемо у склопу својих редовних активности, намјеравамо да проширимо асортиман производа и на манастирске производе, то нам је ово посебно било интересантно.Тако су нам добри домаћини указали част и привилегију објснивши све потребне процедуре и показавши винарију и сам процес производње овог врхунског и сада већ свјетски познатог вина.

Ништа мање интересантно нам није било и ширење продајне мареже нашег хуманитарног бутика, па смо се покренули разговор о моћностима и условима ширења исте на сувенирнице Епархије у Требињу.Активности наше организације у Херцеговини се увећавају сваке године, чиме стичемо и све већи број чланова, донатора и пријатеља Организације из ове регије. Такође, радује нас и братски однос који смо остварили са великим бројем институција, привредних друштава и појединаца, а посебно са свештенством и монаштвом епархије захумско-херцеговачке и приморске, који у овој регији заузимају ипак посебно мјесто и ауторитет. И то онакав какав би требало широм свих наших земаља – за примјер.Уз благослове за даљи рад и жељу за поновним и скорим виђењем смо се опростили са владиком Димитријем. Тренутно су на територији ове епархије у току акције помоћи породицама Макера из Љубиња, Ивковић из Невесиња и Миловић и Братић из Билеће, па и овим путем позивамо све да се у складу са својим могућностима прикључе акцијама и подрже наш рад.