Први део помоћи за породицу Миличић из Пљеваља

Томислав (20), Милица (19), Славица (18), Светлана (16), Анђела (14), Лука (13), Ненад (11) и Борис (9) живе са родитељима Угљешом и Данијелом у незавршеној кући у селу Бошчиновићи код Пљеваља.

Иако је кућа у којој живи породица Миличић доста велика, она је подељена на неколико делова, па њима припадају само две собе, купатило и потпуно неуређено поткровље. Деца су спавала на једном старом брачном кревету и два кауча.У септембру 2019. године посетили су их чланови Хуманитарне организације Срби за Србе, а недуго потом уследила је и помоћ у виду набавке новог брачног кревета са душеком, фрижидера и ормара. Укупна вредност помоћи је 774 евра. У акцију се укључила и група добрих људи из Подгорице под именом „Љуби ближњег свог“ који су Миличићима обезбедили кревет на спрат са душецима.

Посебну захвалност дугујемо представницима Културног центра Предраг Пеђа Леовац на чију иницијативу смо обишли ову породицу и који су нам пружили логистичку подршку и помогли око организације првог догађаја наше организације на северу Црне Горе – Пикада из блока.У плану је даља помоћ за ову породицу, а више о њима можете сазнати у нашем извештају о првој посети.

Рачуни и потврде финансиране помоћи