Први турнир Деца за децу

2. јуна на крову велелепног здања ТЦ Стадион на Вождовцу, популарном терену на крову, одржан је први турнир Тројка из блока – Деца за децу! Преко 50 малишана такмичили су се у брзом шутирању тројки, а скупљено је 13.000 динара за породицу Петровић из Рипња. Вождовац је након сјајне Тројке из блока одржане на Браће Јерковићу 30. априла наставио да помаже своје комшије – пројекат Деца за децу заживео је уз помоћ наших поносних спонзора Играонице Dreamland и уз подршку истакнутих спонзора, као и спортску подршку ФК Вождовца.

На крову су организоване друге по реду дечије игре, а турнир Тројка из блока – Деца за децу отворио је тродневни спектакл за малишане. Дечији осмеси на турниру, добра забава, светли примери доброчинства – довешће до много дечијих осмеха у породици коју заједно помажемо! Шутирало се са три позиције које су биле малтене испод коша, а на свакој позицији су по три мале лопте. Шутирало се на два мала коша, тачније на један низак и други још нижи, који је прилагођен најмлађим малишанима!

Деца су препознала нашу идеју и сви до једног су се пријавили да шутирају тројке. Родитељи су гледали са трибине своје малишане како се такмиче за бољу будћност малих Петровића и како постају бољи људи зато што делима показују да поштују праве вредности. Велико интетересовање свих генерација на трибинима и велико интересовање медија за овај пројекат додатно су распламсали дечију машту, па су клинци на тренутак постајали светске звезде које гледају милиони на линији за три поена и од чијег шута много тога зависи.

Ово је заиста неописив осећај, посебно зато што је са нама било малишана који су тек проходали и који су хтели да се такмиче потпуно равноправно. Помагали смо, подизали их, приближавали кошу – помагали смо ми њима данас, а они ће помоћи нама сутра, када постану вредни и исправни људи наше Србије!

Велика подршка стигла је од стручног штаба ФК Вождовац, који су замислили спортски програм на другим дечијим играма. Мање више сви питомци из клуба пријавили су се и на шутирање тројки. Такоће, део овог пројекта били су и представници акције Обновимо себе – подигнимо Ступове! Велика захвалност иде нашим поносним спонзорима који су подржали пројекат Деца за децу:

Dreamland Играоница

ИСТАКНУТИ СПОНЗОРИ:

NONSTOP Fitness

Coffee & Love Kitchen

Stadion Event Centar

Maybach International Group

ПИП д.о.о. Нови Сад

WinWin

Најбољи међу најмлађим и најхуманијим тројкашима били су:

Милица Кнежевић Лазар Миленковић Максим Миленковић

Честитамо шампионима и захваљујемо се свима малишанима и њиховим родитељима који су постали део наше хуманитарне породице Тројка из блока!

Максим, Милица и Лазар – ДЕЦА ЗА ДЕЦУ