Први турнир у дечијем кампу Грачаница код Чикага

Свaког лета, Срспка Средњоамеричка Епархија организује дечији камп код манастира Нове Грачанице у близини Чикага. Ове године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе су имали част да буду позвани да учествују у њиховом хуманитарном програму где уче децу шта значи бити добротворац.

На самом почетку, организатори дечијег кампа су упознали децу са радом наше организације, након чега је преседник америчког огранка господин Петко Петровић имао прлику да представи неколико актуелних пројеката као и рад организације Срби за Србе на Балкану, Европи и Америци.

Уз упознавањем са радом организације, постављена је инфотабла и донаторска кутија како би деца могла да убацују новчане прилоге. Деца су се одмах укључила и почела да скупљају донације за своје вршњаке у Србији и региону. Чак су и неки од радника у кампу приложили своје недељне плате које су примили за свој рад.

Убрзо смо приметили колико су деца била узбуђена око помоћи коју прикупљају, па смо одлучили да их изненадимо са одржавањем нашег спортско-хуманитарног турнира у брзом шутирању тројки Тројка из блока у трећој и четвртој недељи кампа који смо овог пута назвали ”Деца за децу”.

Кад смо најавили турнир, срећа и узбуђење деце је могло да се осети као топлота летњег сунца и само потврди колико су ова деца спремна да се укључе у хуманитарне акције. Турнири Тројка из блока – Деца за децу су постала својеврстан хит кампа и надамо се да ће убудуће много година бити саставни део овога кампа.

Након пет недеља кампа Грачанице, деца су успела да заједно скупе невероватних $1,401.46 донација!

Наша организација је веома поносна на ову децу који су доказала да су и више него спремни да покажу своју добротворност и величину својих срца. Велико хвала деци кампа, радницима, организаторима и Средњоамеричка Епархија што су нам подарили част да будемо део овог кампа код Грачанице.