Прво хуманитарно дружење у Гацку

Мисија Хуманитарне организације Срби за Србе по први пут је стигла и у Гацко. Тако је у суботу 16. фебруара одржано прво Пикадо и блока дружење у овом херцеговачком граду. Група волонтера из Гацка окупљених око наше хуманитарне организације је положила први испит хуманости, гдје су кроз игру и дружење прикупили 867,85 КМ.

Пикадо се играо у паровима, а за такмичење су се пријавиле 22 екипе. Иако је акција имала хуманитарни карактер, млади су се забавили али и трудили да остваре што бољи пласман. Тако се на првом мјесту нашао такмичарски пар Далибор Додер и Бојан Дабарчић, друго мјесто заузели су Душан Додеровић и Дарко Давидовић, док су трећи били Стефан Рончевић и Срђан Вуковић.

Један од чланова организације, Сања Митрић, истиче како је акација протекла успјешно, уз увјерење да је ово тек почетак дјеловања хуманитарног рада гатачког огранка организације Срби за Србе.

„Прикупили смо око 367 марака, како од уплата за такмичење тако и од појединих донатора који су дошли да подрже акцију и приложили новац. Задовољни смо одзивом, с обзиром да смо овакво нешто организовали по први пут. Циљ нам је да наставимо са оваквим и сличним акцијама, којима ћемо подстаћи највише младе људе да нам се придруже и буду дио ове приче.“, истиче Митрић.

Херцеговина, такође земља позната кршу и драчи, али и великим људима, додала је још један град на Срби за Србе мапи свијета, чији ће становници надамо се своја дјела и величину да показују и у годинама које долазе и тиме на најбољи начин да пронесу њено име. Вјерујемо да се екипи Гачана највише обрадовала екипа наших волонтера из Требиња, а у наредном периоду сигурно очекујемо заједничке акције ове двије екипе.

Идеја Срби за Србе расте свакога дана, па тако и овим путем позивамо све да слиједе примјер Гачана, који су још једном доказали да за добра дјела, сем воље, ништа друго није потребно.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

СЗС Република Српска