13. септембра 2016.

Радно код Ристића на Косову и Метохији

Радно код Ристића на Косову и Метохији
Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је радове на комплетној унутрашњој и спољашњој санацији куће породице Ристић из села Стрезовце, општина Косовска Каменица на Косову и Метохији. Од радова у плану је да се уради: комплетна изолација (споља и изнутра), постављање ламината, плочица, столарије, реконструкција крова, олуци као и набавка покућства. Родитељи Сретен и Соња и деца Снежана (18), Јована (16), Милош (11) и Иван (10), живи у једној скромној собици која им представља све.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/poseta/poseta1.jpgПородица Ристић у децембру 2015. године, приликом посете чланова Хуманитарне организације Срби за Србе

Кућа у очајном стању, без купатила и са неколико неуређених просторија је свакодневница породице Ристић. Осим скромних социјалних примања, Ристићи су истовремено и корисници народне кухиње. Примарни план помоћи ће бити свакако опремање купатила и довођење куће у функционално стање, како би деца која су сада већ одрасла имала своје засебне собе.

 Домаћин Сретен са одушевљењем је дочекао материјал за изолацију

 Члановима породице Ристић помажу и рођаци око радова на изоалцији куће

 Постављена врата и прозори у кући

 Чланови породице Ристић са материјалом за изолацију куће

 Изглед куће пре почетка радова, као и тренутно стање дома породице Ристић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари