Радост у Мартинцима! Породици Којић купљена кућа!

Освануо је леп дан у сремском селу Мартинци! Акција помоћи седмочланој породици Којић из Сремске Митровице успешно је завршена, па смо искористили прилику да породицу обиђемо и уселимо у нови дом!

Након неколико месеци активног прикупљања прилога, чији су терет највише понели волонтери из Сремске Митровице који су организовали Пикадо из блока и Тројку из блока, породици Којић остварена је највећа жеља.


Немам речи да опишем како се осећамо данас. Обилазили смо неколико кућа и ова у Мартинцима нам се највише свиђала. Деца су одушевљена новом средином, школарци су одлично прихваћени у новој школи – рекао нам је отац Јовица.

Подсетимо, отац Јовица и мајка Марија имају петоро деце – Ану (16), Марка (12), Ену (9), Митра (8) и Јована (1). Породица је живела са бака Ружом и њеним партнером Зораном у само две собе. Јовица ради уградњу столарије у једној фирми у Сремској Митровици док мајка Марија ради у пекари. Ипак, њихова месечна примања оптерећена су кредитом и алиментацијом коју отац плаћа за дете из првог брака. Од других примања имају дечији додатак.


У знак захвалности, замолила сам пријатељицу да уради ове две слике. Надам се да ћете помоћи још много породица као што сте помогли нама – рекла нам је мајка Марија док су нам Марко и Митар уручили слике.

Хуманитарна организација Срби за Србе за куповину куће породици Којић издвојила је 1.763.937 динара.

Као и сваке године, у склопу пројекта Тројка из блока у Сремској Митровици бира се једна породица из овог краја за коју се прикупљају донације. Ове године, одлучили смо да то буде породица Којић. Захваљујемо се свим донаторима што су нас подржали и што су омогућили да још једна многочлана породица добије свој кров над главом – рекао је Немања Кокар један од организатора Тројке из блока у Сремској Митровици.

Крајем новембра, покренута је традиционална Божићна акција у којој планирамо да помогнемо преко 50 породица. Позивамо све заинтересоване донаторе да нам се придруже како бисмо успешно реализовали и ову акцију.

Рачуни и потврде финансиране помоћи