Радови код породице Ћирковић из Осмака у току

Породицу Ћирковић из Ракиног Брда код Осмака, наша организација посјетила је још крајем 2021. године када смо и покренули велику кампању прикупљања средстава да овој породици изградимо кућу. Призоре које смо тад затекли никога нису оставили равнодушним. Кућа је била стара и дотрајала, зидови пуни влаге и испуцали, кров је прокишњавао, а под је био шупаљ. У таквим условима је живјела породица Ћирковић, тачније њих осморо, од тога шесторо дјеце, која упркос свему не скидају осмијех са лица, и чувају једно друго.

Како мајка Анђелка каже, најбитније им је здравље дјеце, да се због хладноће и влаге у кући не разболе, али заједно са мужем Љубомиром не одустаје и бори се, сију башту и држе нешто стоке како би увијек имали храну за своју дјецу.

Да подсјетимо породицу Ћирковић из Осмака чине мајка Анђелка и отац Љубомир и њихових шестеро дјеце: Цвијета (17), Маја (14), Јована (11), шестогодишње близанкиње Теодора и Магдалена, те најмлађи Анђелко (2).

Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да покрене акцију и Ћирковићима изгради нову кућу.

Прије наше акције, Ћирковићима је стигла помоћ из кабинета предсједника Републике Српске, а која је помогла породицу два пута, и то износом од 10.000 КМ за изградњу темеља и те износом од 30.000 КМ са којим је дограђен спрат куће.

Са стране наше организације помогнуто је следеће: кућа је изграђено до “под кров“ што се каже и урађена је набача унутра, односно урађени су груби радови, а са преосталим радовима смо привремено стали због зиме и настављамо са доласком љепшег времена.

Поред куће, купили смо Ћирковићима и краву коју је анонимни донатор желио да поклони једној породици из Републике Српске.

У досадашњем дијелу утрошено је: 65.187,45 КМ.

Дјеца су наша будућност!

Рачуни и потврде финансиране помоћи