Радови у току код Ђорђевића у Штрпцу

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је крајем 2014. године велику хуманитарну акцију за помоћ социјално угроженој породици Ђорђевић из села Севце у општини Штрпце на Косову и Метохији. Приликом наше прве посете и потом прве уручене помоћи, породица је некако крпила “крај са крајем“, али након смрти деде Божидара и оца Милорада у кратком временском року почетком 2015. године, петоро деце, мајка Радмила и бака Божидарка остали су препуштени тешкој судбини и неизвесној будућности. Укупна вредност грађевинског материјала и мајстора износи 850.000 динара.

 Прва посета организације СРБИ ЗА СРБЕ породици Ђорђевић у селу Севце

 Изглед недовршене куће Ђорђевића у којој је породица живела

У разговору са најмлађим Ђорђевићима: Миленком (21), Милицом (18), Данијелом (13), Кристином (9) и Иваном (8) који нису желели пуно да причају о свом материјалном стању, потребама и жељама. У склопу Божићне акције наше организације, породици Ђорђевић испоручили смо два лежаја, шпорет на дрва, орман, кухињски сто, као први део ургентне помоћи за потребе овог великог српског домаћинства.

Захваљујући великој добротворној акцији за потребе реконструкције породичног дома Ђорђевића, чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ из Канаде покренули су велику Божићну кампању IN TIME FOR BOZIC кроз коју је прикупљен део потребних средстава (око $2,500) а уз чија средства су придодата и донације пиркупљене у Немачкој, САД, Србији, Републици Српској и бројним другим земљама широм света. Велики број појединачних донатора одлучио се да подржи упрво овај пројекат реконструкције куће Ђорђевића како би им се обезбедио пристојан дом и помогло да превазиђу велику породичну трагедију и тешку животну ситуацију у којој се налазе.

Захваљујући сарадњи организације СРБИ ЗА СРБЕ са пријатељима из Епархијске добротворне организације “Мајка девет Југовића“ који су обезбедили мајсторе и допремили неопходан грађевински материјал, почетком јуна започели су радови на реконструкцији куће Ђорђевића. Такође, посебну захвалност истичемо Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије који су помогли да се породица привремено исели и социјално збрине док радови на кући не буду завршени у потпуности.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic2.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic3.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic4.jpgУ току су радови на комплетној замени и постављању нове ПВЦ столарије у приземљу и на спрату куће, бетонирању свих просторија и постављању ламината, уз помоћ локалних комуналних служби у општини Штрпце уклоњено је смеће и стари намештај из куће и окућнице, а реконструисаће се и купатило.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic5.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic6.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic1.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic10.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic11.jpgНакон свих унутрашњих радова који би требало да буду завршени почетком јула, породица ће се преселити у свој дом, а потом ће почети и радови на спољашности куће – постављању изолације, фасаде и олука.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic7.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevic9.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2015/Djordjevic/rekonstrukcija/djordjevid8.jpg

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставља са овим великим пројектом помоћи породици Ђорђевић из Штрпца. Планирано је да се радови на реконструкцији куће заврше почетком јула како би се породица што пре уселила у свој готово нов и реконструисан топли дом. Позивамо донаторе и пријатеље организације широм света да својим ДОНАЦИЈАМА подрже завршетак овог и осталих великих пројеката помоћи социјално угроженим вишечланим српским породицама широм Косова и Метохије и других крајева где живе српске породице којима је потребна братска помоћ, подршка и пажња.